Для вас у нас є чудовий рецепт, який дуже любили наші бабусі. Хтось, але все одно так намагався робити і багато років тому, і чому б не спробувати так зробити зараз.

"Бабушкіна" вишневка - це домашня солодка наливка. Давайте разом спробуємо зробити цей напій, який просто створений для осені та зими, аби згадувати щедре літо.

Про цей рецепт розповів один з українських фудблогерів, який часто ділиться цікавими способами приготування смачної їжі, від напоїв та до десертів.

Що нам потрібно із продуктів:

- вишня - 1 кг (скільки піде);

- горілка - 0,5-0,7 л (скільки піде);

Популярні новини зараз
"Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Для ФОП вступили у дію нові правила За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям
Показати ще

- цукор – 300-400 г (за смаком).

Вишнівка, скріншот: YouTube
Вишнівка, скріншот: YouTube

А ось самі продукти, які потрібні для вишневки, вони перед вами.

А тепер давайте розберемося, як приготувати "бабусину" вишневку в домашніх умовах. Зрілі вишні очищають від хвостиків, миють. (Можна використовувати і заморожені ягоди, навіть ті, що зберігаються у замороженому вигляді у магазині).

Вишнівка, скріншот: YouTube
Вишнівка, скріншот: YouTube

Потім розкладають одним шаром тканини на 3-5 днів. Тим самим плоди подвяливают, щоб ягоди стали липкими, але з пересохли. Миють дерев'яну або скляну ємність, потім її щільно заповнюють ягодами та заливають горілкою (близько 200-250 г) дуже гарної якості на 10-12 днів. Рідину зливають.

А вишні знову заливають горілкою (близько 300 г) на два тижні. Повторюють дії втретє та наполягають до двох місяців. Отримані три наливки змішують, додають цукор до смаку, розливають вишневку по пляшках і закупорюють. Смачного!

Нагадаємо, смак літа у банку: рецепт ароматного яблучного повидла зі сливами.

Раніше повідомлялося, мариноване сало з часником і горошком: домашній рецепт, який зігріє будь-які рецептори.

Також, чому ми забули цей рецепт і замінили його на Олів'є: простий та смачний салат "Барбі" з буряків.