Українці дочекалися сезону гарбуза, який розпочинається у жовтні та триває до весни. Це дуже корисний та смачний продукт, який варто обов'язково включити до раціону.

Щоб обрати стиглий гарбуз, потрібно знати про деякі нюанси. Наприклад, кашу варять з м'якого плоду, а от випікати краще твердий гарбуз. Саме з цієї причини потрібно розібрати у сортах, їх лише три. Почнемо з великоплідних – це помаранчеві плоди зі світлою шкіркою, які довго зберігаються, а також ідеально підходять для гарнірів, супів та запікання.

Твердошкірі - з округлою формою, жорсткою шкіркою і без зайвої солодощі, а підходять для м'ясних страв. Мускатні – вважаються найсолодшими. Вони невеликих розмірів, легко очищаються та підходять для каші та десертів.

Гарбуз, фото: pixabay.com
Гарбуз, фото: pixabay.com

Коли обиратимете гарбуз, зверніть увагу на його колір, який говорить про вміст вітаміну А та інших корисних речовин. Якщо м'якоть гарбуза яскрава, значить він стиглий. Також стиглість визначається стукотом – якщо звук глухий та чіткий, можна сміливо брати.

Популярні новини зараз
Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Новий закон про мобілізацію: чи позбавлять українців житла за неявку по повістці "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня
Показати ще

Подивіться на хвостик - він повинен бути темним і сухим. Гарбуз без плодоніжки зберігається недовго.

І ще один важливий фактор – це розмір гарбуза. Маленькі вважаються найсолодшими, а у великих м'якоть може бути суха і навіть гірчити, тому варто купувати плід не більше 5 кг.

гарбузи, фото Pxhere
гарбузи, фото Pxhere

Нагадаємо, цей істинно український продукт убереже вам від хвороб: чим насправді корисно сало - навіть при бронхіті

Раніше ми писали про те, що догляд за виноградом восени: як підготувати кущі до зимівлі

Як повідомляв Знай.ua, не тільки на кухні: як ефективно використовувати сіль у побуті