Ви вже насолодилися прогулянкам, але гадки не маєте, що ж такого смачненького з них приготувати і як це зробити правильно.

Тоді ви потрапили на адресу. Цей рецепт підійде для багатьох лісових грибів, але особливо хороші будуть рижі та грузді.

Грузді, скріншот: Youtube
Грузді, скріншот: Youtube

Найголовніше в засолюванні грибів – це самі гриби. Будьте уважні, коли збираєте їх у лісі. Кладіть у кошик лише ті, у яких впевнені на 100%. Пропонуємо рецепт, який допоможе вам приготувати найсмачнішу закуску. Краще, якщо кожен вид грибів ви засолите окремо. Рижики будуть готові вже за два тижні, а грузді за місяць-півтора.

Популярні новини зараз
Українці по 20 годин без світла, а YASNO не припиняє жартувати: "Люди вмирають" Забули вказати – допомоги не чекайте: ПФУ нагадав про нюанс при оформленні субсидії Душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

Крім того, що рижі і грузді дуже смачні і ароматні, вони мають масу корисних властивостей. Багато господинь із задоволенням готують із них різні перші та другі страви, включаючи апетитні заготівлі на зиму.

Це дозволить урізноманітнити повсякденний та святковий раціон, а також збагатити його поживними речовинами.

Інгредієнти:
• Хрін – кілька листків
• Лісові гриби (грузди, рижики) – 5 кг
• Велика нейодована сіль – 150-200 г
• Часник – 2 середні головки
• Листя чорної смородини – 300 г
• Кріп (суцвіття, стебла та листя) – 300 г

Спосіб приготування:

1.Гриби переберіть, почистіть. Відріжте ніжки, залишивши 1 см від капелюшка. Капелюшки ретельно промийте. Гриби, крім рудиків, слід перед засолою вимочити для видалення соку - залити підсоленою холодною водою. Змінюйте воду через кожні 10 год. Час вимочування білих та жовтих груздів – 24 години, інших грибів – 2–3 дні.

2. Підготовлені гриби укладайте капелюшком вниз у засолювальну тару, пересипаючи сіллю і перекладаючи листям і зубчиками часнику. Зверху повинне лежати листя. На них покладіть прокип'ячену полотняну серветку або марлю, складену в 2-3 шари, потім дерев'яне або поліетиленове коло, а на нього - гніт (вага гніту - приблизно 10% від ваги грибів).

3. При необхідності підливайте в гриби 4% розчин солі для того, щоб верхній шар не висихав.

4. Тримайте гриби при температурі 2–8 °С.

Нагадаємо про рецепт ароматної картоплі по-сільськи для мікрохвильової печі: головне - правильно нарізати.

Раніше ми повідомляли, що підслухала рецепт у черзі – тепер готую так завжди: вінегрет стане набагато смачнішим, є один секрет.