Для всіх любителів пікантних закусок є чудовий рецепт. Пропонуємо вам приготувати салат із моркви та гарбуза, і цього разу по-корейськи. Ось наприклад морква – вже звична для нас у такому вигляді, а ось гарбуз внесе новизну.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування різноманітних страв у соціальних мережах.

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів

Гарбуз - 450 г

Морква – 270 г

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Подорожчання до 90%: споживачам анонсували "сюрпризи" рахунках за комуналку Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи
Показати ще

Цибуля ріпчаста - 135 г (1 шт.)

Часник - 8 г (2-3 зубчики)

Олія - ​​50 мл

Оцет 9% - 1 ст. ложка

Соус соєвий – 1 ст. ложка

Коріандр мелений - 1 ч. ложка

Перець червоний мелений - 1/4 ч. ложки

Цукор – 1/2 ст. ложки

Соль - 1/2 ч. ложки

Перець чорний мелений - 1/4 ч. ложки

Кунжут - 1 ч. ложка

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Гарбуз очищаємо від шкірки та волокнистої частини з насінням. Натираємо гарбуз на тертці для моркви корейською. Моркву очищаємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи.

У салатник викладаємо гарбуз та моркву. Часник очищаємо і пропускаємо через прес прямо в миску з гарбузом та морквою.

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Додаємо сіль, чорний та червоний перець, цукор та коріандр. Цибулю очищаємо і нарізаємо дрібними кубиками. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо цибулю.

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Смажимо цибулю, постійно помішуючи, приблизно 3-5 хвилин, до прозорості.

Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube
Салат з моркви та гарбуза, скріншот: YouTube

Гарячу цибулю разом з олією викладаємо на часник. Додаємо оцет та соєвий соус. Перемішуємо салат. Затягуємо миску із салатом харчовою плівкою та відправляємо в холодильник на 2-3 години. З часом викладаємо салат в тарілку для подачі і посипаємо кунжутом.

Нагадаємо, найкращий рецепт, щоб зігрітися та підбадьоритися: як приготувати глінтвейн з кавою та спеціями.

Раніше повідомлялося, цікаві міні-піци у вигляді гарбуза на Хелловін: з такою закускою свято точно пройде вдало.

Також, збережіть "хрюшке" життя, приготуйте відбивні з баклажанів у клярі.