Для наших дорогих читачів є чудовий рецепт приготування ароматної кави. Цього разу можна звернути увагу на такий вид кави - "по-турецьки", з ніжною пінською з яєчного жовтка.

Це справді дивовижний та неповторний напій внесе вишукану нотку у повсякденне життя.

Про цей рецепт розповів один із українських блогерів, який часто у мережі YouTube ділиться свіжими способами приготування смачних страв.

Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube
Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube

Що потрібно з продуктів

• Кава свіжомелена (максимально дрібна) - 2 ч. ложки

Популярні новини зараз
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Показати ще

• Вода - 1 стакан

• Пудра цукрова – 0,5 ст. ложки

• Жовток – 1 шт.

• Для сервірування (за бажанням):

• Цукерка шоколадна

• Горіхи кешью

Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube
Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube

Спосіб приготування

Готуємо продукти для приготування турецької кави з жовтком. Каву, перемелену якомога дрібніше, засипаємо в турку, заливаємо водою і варимо на повільному вогні, постійно помішуючи.

Коли поверхні утворюється пінка, турку відразу ж знімаємо з вогню. Перемішуємо каву, пінка має осісти, і знову повторюємо всю процедуру. Переливаємо готову каву по-турецьки в чашку і залишаємо осторонь остигати.

Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube
Рецепт турецької кави, скріншот: YouTube

У жовток додаємо цукрову пудру. Збиваємо жовток із цукровою пудрою близько 10 хвилин, у густу піну.

Викладаємо збиту піну з жовтка в чашку з теплою турецькою кавою (кава не повинна бути гарячою, щоб жовтки не згорнулися). Чи не перемішуємо.

Зверху каву по-турецьки з жовтком можна посипати тертою шоколадною цукеркою або подрібненими горішками.

Нагадаємо, ніжний гарбузовий чізкейк: відома страва з українськими нотками.

Раніше повідомлялося, гідна конкуренція глінтвейну: як приготувати пряний яблучний сидр, щоб зігрітися та підняти настрій.

Також, розлітатиметься як насіння: рецепт неперевершених кабачкових рулетиків з фаршем.