Українцям розкрили секрет гастрономічного щастя - як приготувати ачма лазанья хачапурі за рецептом відомого кулінара, учасника шоу "МастерШеф" Сергія Денисова родом з Батумі, який вважає Україну своєю батьківщиною.

Тісто:

Борошно пшен. - 275г
Яйця - 2шт
Тепла вода - 125мл
Цукор - 1/2ст.л
Сіль - 1/4 ч. л

М'ясна начинка:

Яловичина - 250г
Цибулю середній - 1,5 цибулини
Масло вершкове - 40г
Сіль/Перець/Харчо-сунелі - за смаком

Сирна начинка:

Імеретинський сир - 500г

🔥Приступаємо до приготування:

1. Топимо 100г вершкового масла.

2. Робимо заміс тіста, трохи крутіше ніж на хачапурі, розкачуємо ковбаскою і ділимо на 4-5 частин, накриваємо рушником.

3. Натираємо на крупній тертці сир або візьміть суміш сирів: бринзи/моцарелла, адигейський/бринза/сулугуні, якщо немає імеретинського.

4. Змащуємо деко з високими бортами, бажано 6см, топленим маслом. У мене форма 30:40 приблизно.

5. Ставимо каструлю з водою на вогонь і підсолюємо.

6. Розкачуємо тісто тонко, рівне, так, щоб тісто покривало деко і перевешивалось через край, викладаємо сирої перший шар і останній шар змащуємо топленим маслом.

7. Інші шари. Все повинно вийде 8, розкачуємо і закидаємо акуратно в киплячу воду на 2-3 хвилини, сушимо на рушнику і змащуємо топленим маслом.

8. М'ясо проварюємо, протушкувати цибулю, прокрутити через м'ясорубку, спеції.

9. Збираємо. Всі сирі шари ми заправляємо повністю всередину, вони будуть хвилями, так що не лякайтеся, за межі форми у нас нижній і верхній шар тільки, отже 2 варіанти складання: 1 шар - сирий; 1 шар - сирий; 3 шару - варених; 4 шари-варених Начинка: Начинка: 3 шару - варених; 4 шари-варених; Начинка; 1 шар-сирий. 2 шару - варених; 1 шар - сирий.

10. Верхній шар сирої, заправляємо всередину краю, а нижні краї витягуємо вгору і рівняємо ножем.
Ріжемо гострим ножем на однакові порційні шматки і змащуємо в розрізи і верхній шар топленим маслом, залишаємо на 30 хв у холодильник.

11. Лишається поставити на 180' 40 хв в духовку.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, випічка, яку приготує навіть дитина — пиріг на кефірі із замороженими ягодами.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям розкрили секрет гастрономічного щастя - занотуйте рецепт та пориньте у дитинство.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Також "Знай.ua" писав, Фаст-фуд з Олімпу - як приготувати грецьку шаурму-гірос удома.