Щоб приготувати смачну випічку на сніданок, досвідчені кухарі радять приготувати з вечора дріжджове тісто на кефірі. Вранці готову основу лише дістати з холодильника — і дати волю фантазії. Оскільки таке тісто підійде для випікання пиріжків, пирогів або просто посмажити його на сковороді.
Вилити у миску теплий кефір, додаємо сухі дріжджі і цукор. Залишимо на 10 хвилин, почекаємо, коли дріжджі почнуть діяти. Далі додаємо в кефір рослинну олію, сіль і яйця. Тепер поступово всипаємо борошно. Замішуємо тісто. Воно буде трохи липнути до рук.
Готове тісто накрити харчовою плівкою і відправити його в холодильник до ранку. Вранці ви дістанете тісто, яке за ніч встигло піднятися. Посипати стіл борошном, викласти на нього тісто і трохи помісити. Тепер можна приступати до приготування улюбленої випічки чи пиріжків.
Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше