В останні роки в українських господарок і господарів все популярнішими стають огірки, мариновані з кетчупом чилі. На перший погляд це досить незвичний компонент, але його магічну дію вже встигли скуштувати мільйони українців - овочі виходять особливо хрумкими. Якщо ви ще не спробували огірки чилі, то обов'язково приготуйте їх цього сезону - не виключено, що це може бути ваш новий улюблений спосіб консервації.

Знай.ua пропонує рецепт огірків, маринованих з кетчупом чилі на основі рекомендацій українських кухарів.

Інгредієнти (на чотири 1-літрові банки)

Маринад: 

Популярні новини зараз

У Львові збоченець з татуюванням полює на маленьких дівчаток - чекав у темному провулку

У небі над Тернопільщиною повис ангел - Бог подає знак

У Львові помер легендарний тренер - виховав десятки чемпіонів, Лобановський перед очима

Булітко з "Дизель шоу" засікли у пологовому будинку - неймовірно щаслива

Показати ще

6 скл. води

1 скл. цукру

1 скл. оцту

2 ст. ложки солі з гіркою

 5-7 ст. ложок кетчупу чилі

огірки

спеції

Консерви, фото Кошик
Консерви, фото Кошик
Огірки, мариновані з кетчупом чилі, фото Кошик

1. Підготуйте і закип'ятіть маринад: в окріп додайте кетчуп чилі, сіль, цукор та оцет. 

2. У стерилізовані банки покладіть лавровий лист, запашний перець горошком, часник. Для додаткової гостроти можна покласти перець чилі. Також деякі автори радять додати листя хрону або листя вишні.

3. Наповніть банку огірками (або іншими овочами за смаком, наприклад, кабачками) і залийте маринадом.

4. Стерилізуйте банки протягом 10-15 хвилин до зміни кольору огірків.

5. Закрутіть банки.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше 

Нагадаємо, На консервацію, салати і просто до закуски - вирощуємо домашні огірки за спеціальною технологією.

Як повідомляв портал Знай.ua, До картоплі, м'яса та салатів - рецепт приготування малосольних огірків по-абхазьки.

Також Знай.ua писав, Хрумка смакота від одеської бабусі — рецепт малосольних огірочків з морського узбережжя.