Полуничне дієтичне варення готується легко, а варіант без варіння дозволить зберегти всі корисні властивості ягоди і не зашкодить фігурі зайвими сантиметрами.

Самим низькокалорійним і простим варіантом є полуниця, протерта з медом. Для полуничного джему без цукру знадобиться 600 грам полуниці і 350 грам меду.

Полуницю необхідно очистити, помити і висушити. Занурити і збити блендером протягом 7-10 хвилин. Його варто зберігати у добре закритих банках в холодильнику не більше 3 місяців.

Однак і зварити полуничне варення без цукру можливо. Для цього потрібно взяти полуницю і мед у пропорції один до одного. Наприклад, 500 грам меду і 500 грам полуниці.

Полуничне варення, фото з вільних джерел
Полуничне варення, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

Циклон імені Фаїни Раневської обрушиться на Україну, мороз скакне до -5-7 градусів: синоптик Діденко поділилася прогнозом

Учасниця "Холостяка" Яна Станішевська поділилася легким рецептом Київського торта - "Не такий страшний..."

Святослава Вакарчука запідозрили у таємних зв’язках із лідером гурту Go_A Катериною Павленко: "Епічно!"

Роман Свічкоренко зустрічався з Тіною Кароль задовго до "холостячки" Злати Огнєвіч: "Так собі хлопчик"

Показати ще

Ягоди потрібно помити і видалити хвостики. Велику полуницю краще нарізати, а дрібну можна залишити цілою.

З'єднати мед з полуницею і поставити на невеликий вогонь, довести до кипіння і вимкнути. Дати варенню охолонути.

Після остигання закип'ятити варення ще раз і знову вимкнути. Розлити по банках, закрити кришками і відправити на зберігання.

Краще для варення використовувати рідкий мед, а самі ягоди стиглі і солодкі для найбільшої користі і яскравого смаку.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, рецепт ласощів, яка легко замінить шоколад або морозиво.

Як повідомляв Знай. ua, секрет пишних панкейків, які не опадають.

Також Знай. ua писав, що желе буває не тільки фруктовим, французький рецепт бланманже вразить близьких і гостей.