Спеціально для наших читачів ми знайшли легкий рецепт "Монастирської хатинки". Все може вийти смачно і просто. До речі, ніхто не здогадається, з чого ви приготували десерт.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЩо нам потрібно для "Монастирської хатинки"
-сметана 30% жирності 600мл;
-згущене молоко варене 370 гр.;
-лаваш 4 аркуша;
-вишня свіжоморожена 500 гр.
Готуємо смачний крем на сметані
Сметану викладаємо в окрему ємність. Сметана повинна бути густою, зіб'ємо її міксером, щоб маса була більш повітряної і однорідною. І тепер, у кілька прийомів, будемо додавати варене згущене молоко.
Добре збиваємо крем міксером, спочатку на середніх обертах, потім збільшуємо швидкість і збиваємо пару хвилин. Нам потрібно, щоб згущене молоко добре змішалася зі сметаною і вийшла дуже крихка і ніжна маса. Тепер начинка — свежемороженная вишня. У мене вишня без кісточок.
Якщо немає свіжомороженої вишні, можна взяти ягоди з варення або вишневий джем, теж буде дуже смачно. Тепер підготуємо коржі. Насправді, для цього можна взяти лаваш і кожен лист розрізати на смужки. Отже, можна збирати торт. Беремо смужку лаваша викладаємо вишні і загортаємо лаваш в трубочку. Так, щоб вишеньки всі залишилися всередині.
Відрізаємо зайві краі й наша перша трубочка готова. Так проробляємо з усіма шматочками лаваша. До речі, це робиться просто і дуже швидко. Всі заготовки у нас готові, залишилося тільки зібрати наш торт. Беремо блюдо, на якому будемо збирати. Викладаємо на блюдо крем і розподіляємо по всій поверхні. Тепер в один шар викладаємо наші трубочки.
Зверху викладаємо крем. Тепер наступний шар трубочок, вже у другому ряду можна зробити 4 трубочки і знову добре промазати кремом. Для зручності можна поставити роз'ємні бортики, щоб легше було збирати торт і знову добре промазуємо кремом. Не бійтеся, торт не розповзається і крем не випливає. Так викладаємо пірамідкою всі трубочки і промазуємо кремом.
Відправляємо торт просочитися на пару годин, а краще залишити на ніч. А поки підготуємо прикрасу. Можна взяти звичайну плитку чорного шоколаду і просто подрібнити ножем. Ось і готова прикраса. Торт вже просочився.
Прибираємо акуратно форму, попередньо пройдіться ножем уздовж всіх стіночок, щоб форма легко відстала. Поправляємо кремом трохи краї і залишилося прикрасити. Верх торту рясно посипаємо шоколадною стружкою так, щоб повністю закрити весь верх торта і теж саме робимо з боками, на боки потрібно зовсім небагато — просто прикрити їх для краси.
Торт "Монастирська хатинка" вийде гарним, святковим і зовсім не складним. Залишилося тільки порізати порційно і закликати всіх до чаю. Ріжеться торт дуже легко, ніж провалюється. Виглядає торт дуже апетитно.
Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше
Нагадаємо, як без гарячого пара за 30 секунд якісно стерилізувати банки.
Як повідомляв Знай.uа "сюрприз" для діабетиків – в АТБ знайшли напханий склом хліб.
Знай.uа писав, вся справа в підживленні – перевірені способи вирощування болгарського перцю.