Обліпиха з медом на зиму є чудовим джерелом вітамінів у холодну пору року, коли їх найбільше бракує. Можна запастися натуральною сумішшю обліпихи, а можна приготувати з неї варення.

Читайте Знай в Google News!

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Натуральна суміш

Ягідки обліпихи попередньо підготувати - вимити і обсушити. Тепер складаємо їх у стерильні баночки, шарами чергуючи з медом. При цьому береться однакова кількість ягід і меду. Тільки останнім повинен бути обов'язково мед, на який кладуть кружечок паперу, просочений горілкою або коньяком, і накривають кришками.

Зберігати таку суміш найкраще в прохолодному і темному місці, а ось вживати не раніше, ніж через місяць, протягом якого вона настоюється. Ягідки можуть злегка зморщитися, але це зовсім не відбивається на їх корисних властивостях.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Варення з медом

Беруть однакову кількість меду і ягід. Мед поміщають в широку каструлю і на дуже повільному вогні доводять до кипіння, при цьому постійно помішують дерев'яною лопаткою, щоб не пригорів.

У киплячий мед акуратно висипають промиті і обсушені ягоди обліпихи і варять ще 20 хвилин. Весь час потрібно помішувати варення. Після приготування розливають його у стерильні баночки і герметично закривають.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня