Обліпиха з медом на зиму є чудовим джерелом вітамінів у холодну пору року, коли їх найбільше бракує. Можна запастися натуральною сумішшю обліпихи, а можна приготувати з неї варення.

Читайте Знай в Google News!

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Натуральна суміш

Ягідки обліпихи попередньо підготувати - вимити і обсушити. Тепер складаємо їх у стерильні баночки, шарами чергуючи з медом. При цьому береться однакова кількість ягід і меду. Тільки останнім повинен бути обов'язково мед, на який кладуть кружечок паперу, просочений горілкою або коньяком, і накривають кришками.

Зберігати таку суміш найкраще в прохолодному і темному місці, а ось вживати не раніше, ніж через місяць, протягом якого вона настоюється. Ягідки можуть злегка зморщитися, але це зовсім не відбивається на їх корисних властивостях.

Популярні новини зараз
Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Повістки поштовим листом: ТЦК поставило новий ультиматум Перші снігопади: українців попередили про погоду Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Варення з медом

Беруть однакову кількість меду і ягід. Мед поміщають в широку каструлю і на дуже повільному вогні доводять до кипіння, при цьому постійно помішують дерев'яною лопаткою, щоб не пригорів.

У киплячий мед акуратно висипають промиті і обсушені ягоди обліпихи і варять ще 20 хвилин. Весь час потрібно помішувати варення. Після приготування розливають його у стерильні баночки і герметично закривають.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня