Обліпиха з медом на зиму є чудовим джерелом вітамінів у холодну пору року, коли їх найбільше бракує. Можна запастися натуральною сумішшю обліпихи, а можна приготувати з неї варення. 

Читайте Знай в Google News!

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Натуральна суміш

Ягідки обліпихи попередньо підготувати - вимити і обсушити. Тепер складаємо їх у стерильні баночки, шарами чергуючи з медом. При цьому береться однакова кількість ягід і меду. Тільки останнім повинен бути обов'язково мед, на який кладуть кружечок паперу, просочений горілкою або коньяком, і накривають кришками.

Зберігати таку суміш найкраще в прохолодному і темному місці, а ось вживати не раніше, ніж через місяць, протягом якого вона настоюється. Ягідки можуть злегка зморщитися, але це зовсім не відбивається на їх корисних властивостях.

Популярні новини зараз

Курс валют на 27 вересня: долар і євро зупиняють колесо історії гривні

Знайдено "чорні ящики" під уламками АН-26 у Чугуєві: "За 45 секунд до падіння..."

У Львові зникла 8-річна крихітка, місто на вухах: "Вийшла вранці зі школи і зникла"

Сусіди Алли Пугачової висловилися про зіркове подружжя: "Дурні і п'яниці!"

Показати ще

Обліпиха, фото: pixabay.com
Обліпиха, фото: pixabay.com

Варення з медом

Беруть однакову кількість меду і ягід. Мед поміщають в широку каструлю і на дуже повільному вогні доводять до кипіння, при цьому постійно помішують дерев'яною лопаткою, щоб не пригорів.

У киплячий мед акуратно висипають промиті і обсушені ягоди обліпихи і варять ще 20 хвилин. Весь час потрібно помішувати варення. Після приготування розливають його у стерильні баночки і герметично закривають.

View this post on Instagram

Облeпиxa c мёдoм нa зимy Нaтypaльнaя cмecь Пoдгoтoвлeнныe ягoдки (пpeдвapитeльнo вымытыe и oбcyшeнныe) cклaдывaeм в cтepильныe бaнoчки, cлoями чepeдyя иx c мёдoм. Пpи этoм бepeтcя paвнoe кoличecтвo ягoд и мёдa. Тoлькo пocлeдним дoлжeн быть oбязaтeльнo мёд, нa кoтopый клaдyт кpyжoчeк бyмaги, пpoпитaннoй вoдкoй или кoньякoм, и нaкpывaют кpышкaми. Хpaнить тaкyю cмecь лyчшe вceгo в пpoxлaднoм и тeмнoм мecтe, a вoт yпoтpeблять нe paньшe, чeм чepeз мecяц, в тeчeниe кoтopoгo oнa нacтaивaeтcя, a ягoдки мoгyт cлeгкa cмopщитьcя, чтo coвceм нe oтpaжaeтcя нa иx пoлeзныx cвoйcтвax. Вapeньe c мёдoм Бepyт paвнoe кoличecтвo мёдa и ягoд. Мёд пoмeщaют в шиpoкий тaз и нa oчeнь мeдлeннoм oгнe дoвoдят дo кипeния, пpи этoм пocтoяннo пoмeшивaют дepeвяннoй лoпaтoчкoй, чтoбы нe пpигopeл. В кипящий мёд aккypaтнeнькo выcыпaют пpoмытыe и oбcyшeнныe ягoдки и вapят eщe 20 минyт, ecтecтвeннo, вce вpeмя мeшaя. Рaзливaют в cтepильныe бaнoчки и гepмeтичecки зaкyпopивaют #eda #vkusno #вкусно #рецепты #еда #вкуснаяеда #кулинария #вкусныерецепты #recepty

A post shared by Погребок закаток (@pogrebok_zakatok) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, апетитні кабачки з начинкою - рецепт фарширування для тих, хто піклується про своє здоров’я

Як повідомляв портал "Знай.uа", запіканка з кабачків і сиру - простий рецепт неймовірно ніжної страви з апетитною рум'яною скоринкою

Також "Знай.uа" писав, солодкі вареники з ягодами - найсмачніший рецепт страви, яку ви захочете готувати щодня