Домашня халва, та ще й правильно приготована, дасть фору будь-яким солодощам. Її смак ніжніший і менш нудотний, ніж у магазинної з додатковими добавками. Щобільше приготувати халву в домашніх умовах просто, а смак у неї неймовірний.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Халва з насіння соняшнику
Інгредієнти:
- 2 склянки насіння;
- 1,5 склянки борошна;
- 1 склянка цукру;
- 1/3 склянки води;
- 150 г соняшникової олії.
Приготування:
Миємо й обсмажуємо насіння, прокручуємо їх 2 рази через м'ясорубку разом з лушпинням. Окремо в емальованому посуді без жиру нагріваємо до червоного борошно, регулярно помішуючи. Змішуємо борошно з насінням, а тоді ще кілька разів перемелюємо.
Щоб приготувати сироп, заливаємо весь цукор водою, на сильному вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до тих пір, поки не зникне смак сирої води. Після цього знімаємо сироп з вогню, вливаємо туди соняшникову олію, збовтуємо, додаємо мелене насіння, швидко розмішуємо і перекладаємо в форму. Поставити в холодильник для застигання під прес.
Халва з арахісу
Інгредієнти:
- 2 склянки смаженого арахісу;
- 1 склянка цукру;
- 1,5 склянки борошна;
- 1/3 склянки води;
- 1 пакетик ваніліну.
Приготування:
Арахіс перемолоти в кавомолці, кухонному комбайні, електром'ясорубці або прокрутити через м'ясорубку 3-4 рази.
Борошно обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Змішати зі смаженим арахісом (перекрученим) до рівномірного забарвлення, влити в усе це склянку масла і ретельно перемішати.
Цукор всипати в алюмінієву каструлю і залити склянкою води, поставити на вогонь, дати закипіти. Стежити, щоб не пригорів. Потім влити в приготовлену суміш і ще швидше перемішати. Дати охолонути.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також "Знай.uа" писав,