Домашня халва, та ще й правильно приготована, дасть фору будь-яким солодощам. Її смак ніжніший і менш нудотний, ніж у магазинної з додатковими добавками. Щобільше приготувати халву в домашніх умовах просто, а смак у неї неймовірний.

Читайте Знай в Google News!

Халва з насіння соняшнику

Інгредієнти:

  • 2 склянки насіння;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1 склянка цукру;
  • 1/3 склянки води;
  • 150 г соняшникової олії.

Приготування:

Миємо й обсмажуємо насіння, прокручуємо їх 2 рази через м'ясорубку разом з лушпинням. Окремо в емальованому посуді без жиру нагріваємо до червоного борошно, регулярно помішуючи. Змішуємо борошно з насінням, а тоді ще кілька разів перемелюємо.

Щоб приготувати сироп, заливаємо весь цукор водою, на сильному вогні доводимо до кипіння, знімаємо піну і варимо до тих пір, поки не зникне смак сирої води. Після цього знімаємо сироп з вогню, вливаємо туди соняшникову олію, збовтуємо, додаємо мелене насіння, швидко розмішуємо і перекладаємо в форму. Поставити в холодильник для застигання під прес.

Популярні новини зараз
Мобілізацію в Україні посилять: ТЦК змусять працювати ефективніше Долари можна продавати? Що буде з курсом в Україні після приходу Трампа "Допекли за 4 години": українці, які оплатили послуги "Київстар", залишаються без зв'язку Приємна несподіванка: в Україні почали знижуватись ціни на деякі овочі
Показати ще

Домашня халва, скріншот: YouTube
Домашня халва, скріншот: YouTube

Домашня халва, скріншот: YouTube
Домашня халва, скріншот: YouTube

Халва з арахісу

Інгредієнти:

  • 2 склянки смаженого арахісу;
  • 1 склянка цукру;
  • 1,5 склянки борошна;
  • 1/3 склянки води;
  • 1 пакетик ваніліну.

Приготування:

Арахіс перемолоти в кавомолці, кухонному комбайні, електром'ясорубці або прокрутити через м'ясорубку 3-4 рази.
Борошно обсмажити на сковороді до золотистого кольору. Змішати зі смаженим арахісом (перекрученим) до рівномірного забарвлення, влити в усе це склянку масла і ретельно перемішати.

Цукор всипати в алюмінієву каструлю і залити склянкою води, поставити на вогонь, дати закипіти. Стежити, щоб не пригорів. Потім влити в приготовлену суміш і ще швидше перемішати. Дати охолонути.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, легкий суп з фрикадельками і кабачковою локшиною: дієтична перша страва лише за 15 хвилин

Як повідомляв портал "Знай.uа", шоколадні цукерки з арахісовою пастою: простий рецепт шалено смачних ласощів

Також "Знай.uа" писав, ожиновий десерт з шоколадним бісквітом від судді "Мастер Шеф": справжня магія на вашій кухні