Готові заприсягтися, що ви неодноразово бачили, а може навіть і куштували цей пиріг. Дехто називає його “тертим”, дехто каже, що його справжня назва - “Каракум”. Яка б назва не була цього шедевру випічки, залишається лише константувати, що цей пиріг надзвичайно смачний і готується доволі легко.

Читайте Знай в Google News!

Вам знадобляться:

  • Маргарин 200 г
  • Борошно 1 стакан
  • Цукор 1 стакан
  • Яйце
  • Сода 0,5 ч.л.
  • Сіль
  • Варення (яке ви найбільше любите або ж яке у вас є при собі)

Тертий пиріг, фото Wikimedia Commons
Тертий пиріг, фото Wikimedia Commons

Хід приготування:

Популярні новини зараз

Кабмін планує повний локдаун на новорічні свята — "слуга народу" Дубінський

Леся Нікітюк полізла у трусики до спокусливої білявки: "Зачекай…"

Катерина Бужинська готова до зустрічі Білого Бика, повз таку красу не пройде ніхто

Тіна Кароль вперше розповіла про своє щастя: "Моя відповідь на питання"

Показати ще

Яйце перемішайте з цукром.

Маргарин розтопіть і змішайте разом з цукром і яйцем.

У цю суміш висипте борошно, додайте соди і солі. Ретельно змішайте. Тісто має вийти еластичним.

Відділіть четвертинку отриманого тіста і покладіть у холодильник. Залиште його там для того, щоб воно ствердло.

Інше тісто рівномірно розкладіть на протвені.

Змажте варенням.

Дістаньте заморожене тісто і натріть його на тертці над потвенем.

Випікайте у духовій шафі близько 15-20 хвилин. Коли пиріг зарум'яниться - готовий.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, рецепт шаруватого салату "Мімоза" і невеликий лайфхак для бажаючих, приготує кожен.

Як повідомляв портал Знай.uа, голубці для ледачих без рису: оригінальна страва вразить сім'ю і гостей.