Осінній сезон так само ідеально підходить для консервації, як і літній. Умілі господині, напевно, знають десятки різних рецептів, як закатати помідори, огірки чи салати. Однак є ще дещо, що може стати в нагоді цієї холодної зими - буряк з хріном і часником.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТака чудова закуска обов'язково займе поважне місце на столі і сподобається багатьом, адже хрін та часник додадуть приємну гостринку та пікантність до будь-яких основних страв.
З приготуванням все простіше простого, багато часу точно не потрібно.
Складові:
- Буряк відварений - 2 кг
- Корінь хрону (очищений) – 200 гр.
- Часник (очищений) – 150 гр.
- Гострий перець - 1 шт. (мелений - 1 ч. л.)
- Сіль – 50 гр.
- Цукор - 30 гр.
Приготування:
1. Буряк, часник, корінь хрону, гострий перець пропустити через м'ясорубку чи блендер.
2. До прокрученої маси додати сіль та цукор. Все добре перемішати.
3. Банки та кришки вимити та простерилізувати в духовці розігрітої до 100 С протягом 10 хвилин.
4. Розкласти закуску по банкам та закрити кришками. Зберігати у холодильнику. Найкраще використовувати баночки об'ємом не більше 0.5 л.
Для тривалого зберігання господаркам радять додати 1 ч. л. оцтової есенції до приготованої маси.
Раніше ми писали про те, як зробити найсмачніше сало в розсолі у вашому житті: простий рецепт для справжніх українців
Як повідомляв Знай.ua, рулет без борошна за лічені хвилини: рецепт десерту, який захочеться готувати знову і знову
Також портал Знай.ua писав, чому вам не вдавалися деруни: правильний та економний рецепт без борошна та яєць.