Ця закуска чудово доповнить ваш святковий стіл. Мариновані капустяні рулетики можна сміливо подавати до святкового столу, адже вони мають пікантний смак та дуже привабливо виглядають.

Інгредієнти для маринаду:

  • води 1 л;
  • солі 2 ст. л.;
  • цукру 0.5 ст.;
  • олії 0.5 ст.;
  • 9% столового оцту 1/3 склянки, тільки не замінюйте на яблучний;
  • лаврового листочка 2-3 шт.;
  • чорного перцю 6 горошин.

Інгредієнти для рулетиків:

  • Середній качан білокачанної капусти
  • Морква
  • Мелений перець
  • Часник

Мариновані капустяні рулетики, скріншот з відео
Мариновані капустяні рулетики, скріншот з відео

Приготування маринованих капустяних рулетиків:

Зріжте у качана верхню третину, яка нам не згодиться. Решту розберіть на окреме листя та злегка проваріть. Адже листочки потрібно буде складати у трубочку.

Коли листя охолоне, розріжте кожен листок на 2 або 4 частини, вирізаючи тверду центральну прожилку. На кожну з цих частин покладіть моркву. Якщо є бажання, до неї можна додати рубаний часник, чорний мелений перець, і навіть трохи гострого червоного перцю для гостроти.

Популярні новини зараз
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе Терміново біжіть до супермаркету, поки не почалися тривалі відключення світла: що потрібно купити кожному українцеві Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

Тепер загорніть кожну частинку рулетиком або у конвертик, як вам більше до вподоби. Рулетики щільно укладіть в посудину.

Щоб приготувати маринад, закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор і поваріть протягом 5-7 хвилин. Тепер додайте лавровий лист, перець горошком, олію, а після повторного закипання оцет.

Після того, як маринад закипить, знімаємо з вогню і відразу заливаємо капустяні рулетики, щоб вони були повністю прикриті. Зверзу покладіть тарілку, і навіть легкий вантаж, щоб рулетики не спливали. Залиште їх при кімнатній температурі на добу, а потім поставте у холодильник.

Мариновані капустяні рулетики, скріншот з відео
Мариновані капустяні рулетики, скріншот з відео

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами