Ця закуска чудово доповнить ваш святковий стіл. Мариновані капустяні рулетики можна сміливо подавати до святкового столу, адже вони мають пікантний смак та дуже привабливо виглядають.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти для маринаду:
- води 1 л;
- солі 2 ст. л.;
- цукру 0.5 ст.;
- олії 0.5 ст.;
- 9% столового оцту 1/3 склянки, тільки не замінюйте на яблучний;
- лаврового листочка 2-3 шт.;
- чорного перцю 6 горошин.
Інгредієнти для рулетиків:
- Середній качан білокачанної капусти
- Морква
- Мелений перець
- Часник
Приготування маринованих капустяних рулетиків:
Зріжте у качана верхню третину, яка нам не згодиться. Решту розберіть на окреме листя та злегка проваріть. Адже листочки потрібно буде складати у трубочку.
Коли листя охолоне, розріжте кожен листок на 2 або 4 частини, вирізаючи тверду центральну прожилку. На кожну з цих частин покладіть моркву. Якщо є бажання, до неї можна додати рубаний часник, чорний мелений перець, і навіть трохи гострого червоного перцю для гостроти.
Тепер загорніть кожну частинку рулетиком або у конвертик, як вам більше до вподоби. Рулетики щільно укладіть в посудину.
Щоб приготувати маринад, закип'ятіть воду, додайте сіль, цукор і поваріть протягом 5-7 хвилин. Тепер додайте лавровий лист, перець горошком, олію, а після повторного закипання оцет.
Після того, як маринад закипить, знімаємо з вогню і відразу заливаємо капустяні рулетики, щоб вони були повністю прикриті. Зверзу покладіть тарілку, і навіть легкий вантаж, щоб рулетики не спливали. Залиште їх при кімнатній температурі на добу, а потім поставте у холодильник.
Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим
Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами