Цей смачний та доступний фрукт багато хто полюбляє їсти на сніданок, вважаючи, що таким чином приносить неабияку користь організму. Та чи дійсно це такий хороший варіант ранкової трапези?

Мова йде про банани, які є універсальним і смачним фруктом. Його часто додають у смузі, випічку, соуси та десерти. Проте, як виявилося, снідати лише бананом – це досить таки погана ідея.

Варто врахувати, що банани містять велику кількість калію, клітковини та вітамінів B6 і C. Водночас вони також багаті значною кількістю вуглеводів і природних цукрів.

Звісно, це допомагає забезпечити швидкий приплив енергії, щоб правильно почати ранок. Однак є й інша "сторона медалі". Адже водночас вони підвищують рівень цукру в крові. То ж у хворих на діабет 2 типу може статися ранковий збій.

Ціни на банани. Фото: скрін youtube
Ціни на банани. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
ПриватБанк скасував плату за важливу послугу: до кінця року не візьмуть жодної копійки Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Згідно з дослідженнями, сніданок, який складається переважно з перероблених вуглеводів, посилює відчуття голоду. А це своєю чергою підвищує ризик збільшення ваги в довгостроковій перспективі.

Хоча споживання банана окремо на сніданок не дуже корисне, проте їсти його перед основним прийманням їжі все-таки можна.

Цікаво знати, що один середній банан містить близько 3 грамів клітковини, рослинної сполуки, яка уповільнює спорожнення шлунка, посилюючи відчуття ситості. Крім того, незрілі зелені банани також містять особливий тип клітковини, а саме стійкий крохмаль, який сприяє здоров'ю кишківника.

Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay
Банани на вітрині супермаркету, фото pixabay

Нагадаємо, сирна запіканка з манкою, яку ви приготуєте менш ніж за пів години: як зекономити час та нагодувати сім'ю смачно

Як повідомляв "Знай.ua", якщо ви не знаєте, що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт, який стане вашим улюбленим

Також "Знай.ua" писав, покладіть цей інгредієнт в олів’є або вінегрет одразу після приготування: смак страв заграє новими барвами