Заквашування - процес, який відомий багатьом любителям консервації, заснований на ферментації - основну роль у ньому відіграють бактерії.

Євген Клопотенко — зірка "МастерШеф" та популярний український кулінар.поділився порадамищоб не нашкодити власному здоров'ю. Наприклад, необхідно розуміти, що порушення балансу мікробів може вплинути на ваше здоров'я.

Огірки з кетчупом чилі, фото Знай.ua
Огірки з кетчупом чилі, фото Знай.ua

Якщо ваші заквашені огірки стають занадто м'якими та слизькими, поставтеся до цього з усією обережністю. Під час процесу заквашування важливо пам'ятати, що правильне співвідношення солі в розсолі і огірки рідини, що повністю покриває, є ключовими факторами для досягнення якісного результату.

Необхідно дотримуватися рецепту та уникати зменшення кількості солі, оскільки саме вона як консервант запобігає псуванню продукту під час процесу бродіння.

Популярні новини зараз
Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження "Не будь слабаком...": батько найняв повію для 13-річного сина, хлопчик знайшов вихід Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Псування заквашених огірків також може бути викликана використанням несвіжих спецій. Наприклад, зіпсований часник або листя, що використовується при заквашуванні. Спеції мають бути високої якості та свіжості.

Консервація огірків, фото: Знай.ua
Консервація огірків, фото: Знай.ua

Утворення шкідливих бактерій у заквашених огірках призводить до того, що вони стають слизькими. Це може бути спричинене наявністю так званих "квітконосів", які потрібно обов'язково видаляти.

Якщо ви все ж таки спостерігаєте і відчуваєте те, що огірки вже перетворилися на слизьке і розм'якшене щось, краще викиньте їх відразу, не ризикуючи.

Як приготувати шкварки і чим може бути корисно засмажене сало: відповідь може здивувати

Як повідомляв "Знай.uа", Євген Клопотенко пояснив, чи небезпечний білий наліт на консервованих огірках

Знай.ua писав, свіжа зелень завжди буде на столі: як можна заготовити "вітамінчиків" крім заморозки