Омлет — здавалося б, одна з найпростіших страв, які можна приготувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля його приготування потрібні лише яйця, іноді молоко, спеції тощо. Проте непотрібні добавки можуть просто все зіпсувати. Тому ми обговоримо три інгредієнти, які категорично не варто додавати при приготуванні.
Досвідчені кухарі завжди акцентували увагу на тому, що класичний омлет не містить жодних молочних продуктів. Молоко, вершки — вони не завжди допоможуть, а навпаки можуть зіпсувати все, бо вони надають омлету рідкісної текстури, яка може не піднятися на сковороді.
Вершкове масло - на ньому смажать, бо думають, що воно більше підходить для термічної обробки, але при високій температурі воно горить, псує запах і смак. Найкраще підходить оливкова олія, хоча можна і соняшникова — але обидва види рафіновані.
Чому омлет опадає? Ви не дотримуєтеся температурного режиму. Спочатку використовуйте середній вогонь, а потім поступово зменшуйте його. Бо на сильному вогні білок просто не запечеться і не підніметься. Тримайте омлет під кришкою протягом 4-5 хвилин, потім знімайте її. Хоча в оригінальному рецепті кришка взагалі не потрібна, омлет потрібно постійно підбирати з різних боків і згорнути в рулетик.
А ще, якщо ви не відмовляєтесь від молока, тоді додавайте його теплим у яєчну суміш.
Нагадаємо, літній варіант закусочного торта з кабачків та плавленого сиру: його ніжний смак оцінить кожен гість
Як повідомляв "Знай.uа", соковита та ароматна начинка: рецепт пирога з баклажанами, горіхами та томатами, який сподобається всім
Знай.ua писав, абрикосовий сік, як у дитячому садку: простий рецепт консервації фруктів на зиму