Для багатьох українців приготування страв вже стало своєрідною медитацією. Цей процес допомагає боротися з поганим настроєм та негативом від новин.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Тож якщо ви вже пробували готувати соковиті кальцоне та деруни, то цього разу пропонуємо урізноманітнити ваше меню сосиками в тісті, однак із додаванням незвичного продукту, який зробить тісто більш пухким.
Мова йде про звичайне світле пиво. Воно врятує вас у ситуації, коли вдома виявилося мало дріжджів.
Інгредієнти
Для приготування потрібні такі продукти:
- борошно — 500 г;
- пиво — 250 мл;
- олія — 2 ст.л.;
- сметана — 1 ст.л.;
- цукор — 1 ст.л.;
- сіль — 1 ч.л.;
- сухі дріжджі — 7 г.
Як приготувати
Сухі дріжджі потрібно додати в пиво. Зверніть увагу, що його треба перелити в ємність та дати йому відстоятися, щоб воно було без піни та кімнатної температури. Можна також додати кілька столових ложок борошна та цукру.
Решту борошна потрібно просіяти, додати сіль та все вмішати в опару. Також влийте олію, сметану. Тепер можна замішати тісто. Залиште постояти протягом 30 хвилин в теплому місці.
З загальної маси сформуйте кульки. Накрийте їх плівкою та залиште постояти на 5-7 хвилин. Загалом у вас може вийти приблизно 17 пиріжків.
Таке тісто смакуватиме з начинкою у вигляді сосисок. Сформуйте пиріжки та поставте випікатися в духовку на 20 хвилин при температурі 210 градусів. Пиріжки перед цим змастіть жовтком. Смачного!
Нагадаємо, соковита альтернатива звичайній піці: рецепт італійських кальцоне з м'ясом
Раніше ми писали про те, що для соусу, заправки до салатів та рибки: як приготувати заготівлю на зиму з лимона.
Як повідомляв Знай.ua, простий рецепт домашнього морозива крем-брюле: знадобиться всього 3 інгредієнти