Домашні наливки – це дуже смачно, але біда лише у тому, що їх завжди не вистачає. Тому господиням рекомендують зробити якнайбільше, щоб точно не замерзнути холодною зимою і завжди бути в хорошому настрої.

Сезон слив зазвичай триває до вересня, тому у приготуванні наливки можна взяти за основу саме цей фрукт. Напій виходить дуже насиченим, тягучим. А ось рівень цукру та міцності наливки можна регулювати самостійно, відштовхуючись від власних вподобань.

Слива. Фото: скрін youtube
Слива. Фото: скрін youtube

Інгредієнти на 3-літрову банку:

  • Сливи за смаком
  • Цукор 1 кг
  • Горілка за смаком

Якщо ви готуєте наливку без цукру: стиглі сливи закладіть у банку і залийте горілкою. Закрийте банку та підпишіть дату, залиште наполягати на 2 місяці.

Популярні новини зараз
За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками
Показати ще

Якщо ви готуєте наливку з цукром: всипте в банку цукор, потім додайте сливи, скільки поміститься. Потрясіть, щоб перемішалося. Залийте горілкою. Закрийте банку та підпишіть дату, залиште наполягати на 2 місяці.

А ось через 2 місяці наливку можна процідити, розлити по красивих пляшках і подавати до столу із закусками на ваш смак. Перед вживанням рекомендується трохи охолодити напій.

Раніше ми писали про те, що класичний маринад для консервації помідорів з горілкою: якщо ви так ще не робили, то спробуйте обов'язково

Як повідомляв Знай.ua, смачні та медові шматочки кавуна на зиму: простий рецепт із кірок, щоб відбити всі гроші

Також портал Знай.ua писав, як посмажити рибу із золотистою скоринкою, що масло не бризкало і не пригорало до сковороди: перевірений рецепт