Ріпчаста цибуля, що провокує у багатьох, якщо не у всіх, рясну сльозотечу має дуже складний хімічний склад. Вся справа в особливій речовині, що виділяється при розрізанні цибулини і розчиняється в сльозах людини та воді. Фермент дратує слизову оболонку очей і носа.

Печіння в очах і сльози нікому не подобаються, тому деякі навіть відмовляються нарізати цибулю або взагалі вживати її. Однак маленькі кулінарні секрети допоможуть зробити це, не пропустивши ні сльозинки.

Зберігання цибулі, фото agromarket
Зберігання цибулі, фото agromarket

Є декілька дійсно ефективних та доступних способів. Один з найпопулярніших - охолодити цибулину. Її можна помістити в холодильник на 30 хвилин або в морозильну камеру на 10 хвилин. Якщо немає часу на очікування, можна просто обполіскувати цибулю та ніж холодною водою. Завдяки цьому знижується виділення газу, який таки провокує сльози.

Також можна надіти спецзахист – щільні окуляри та дихати лише ротом. Кулінари ще діляться методом із використанням воску. Потрібно підпалити свічку поруч із місцем, де ріжеться цибуля. Гарячий віск нейтралізуватиме газ.

Популярні новини зараз
Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Дівчина плаче, фото: Getty Images
Дівчина плаче, фото: Getty Images

І ще один спосіб - під час нарізування жувати жуйку. Цей процес також допомагає зменшити вплив газу на слизову.

Нагадаємо, закриє місячні і навіть зупинить пронос: фітотерапевт нагадав про "золоті" властивості кори дуба.

Раніше ми писали про те, що українців попередили про отруєння кавунами: не помітите, як почне ламати у суглобах та понесе до туалету

Як повідомляв Знай.ua, як відновитися після хвороби: головні правила, щоб швидко стати на ноги