Борщ найвідоміша щира українська страва, проте її особливість полягає в тому, що універсального класичного рецепту цієї страви просто не існує.

В одного кухаря ніколи не буде двох однакових борщів, адже ця страва передає не лише смак, а й настрій, емоції та думки.

Червоний борщ, скріншот: YouTube
Червоний борщ, скріншот: YouTube

Кожна господиня має секрети, завдяки якій її борщ обожнює вся родина.

Якщо основні інгредієнти борщу відомі кожному, то зі спеціями, які підсилюють смак овочів, можна експериментувати. Найпростішим підсилювачем смаку є цукор.

Популярні новини зараз
10 днів без диктантів та завдань: коли в Україні школярі підуть на осінні канікули Повістки поштою: хто точно не отримає запрошення у ТЦК Державну допомогу скасують з 1 жовтня: кого залишать без грошей Зупинили працівники ТЦК: що робити, щоб не мобілізували прямо з вулиці
Показати ще

Під час приготування бурякової засмажки додайте на сковороду столову ложку цукру і добре перемішайте.

Борщ, фото wikipedia
Борщ, фото wikipedia

Цукор розчиниться і буряк карамелізується.

Головне, не переборщити. Це стосується всіх інгредієнтів борщу.

Всього однієї маленької ложки буде достатньо, щоб ваш борщ став смачнішим за звичайний.

Борщ - фото з Фейсбук
Борщ - фото з Фейсбук

Не варто забувати і про те, що в борщі обов'язково має бути характерна кислинка, тому цукор не повинен перебивати смаку інших інгредієнтів.

Не всі знають, що цукор допомагає бурякам зберегти його червоний колір, і борщ не стає блідим.

Борщ. Фото: скріншот youtube
Борщ. Фото: скріншот youtube

Якщо ви використовуєте готову заправку для борщу, до її складу входить цукор, тоді додатково підсолоджувач додавати не потрібно.

Нагадаємо, що 25 хвилин і все, без довгого приготування: рецепт лінивих голубців, який попросить навіть бабуся.

Раніше ми повідомляли, що якщо на квас та кефір немає грошей – набираємо воду в крані, і готуємо окрошку: економний рецепт.

Також стало відомо, що макарони можуть стати чудовим десертом: рецепт запіканки з яблуками.