Приготувавши квашену капусту за цим
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти (на одну 3-х літрову банку):
- 2-2,5 кг капусти;
- 1 невелика морква;
- 1 ст. л. солі
Приготування:
Для цього рецепту ідеально підійде капуста пізнього терміну дозрівання, вага якої не менше 1 кг. Такі плоди зазвичай дуже соковиті та смачні. Форма якісної капустини має бути округлою з приплескуватими полюсами.
Видалити з капустини верхні листки, помити її та нашаткувати — не обов'язково дрібно. У глибокій місткості змішати капусту і натерту моркву — для цього можна використати тертку для овочів по-корейськи. Добре вим'яти, щоб капуста і морква пустили сік. Якщо моркви буде забагато, капуста не хрустітиме. Також слід відмовитися від використання йодованої солі.
Шарами викласти капусту в банку, пересипаючи кожен сіллю і злегка утрамбовуючи. Банку заповнити не до самого верху, а залишити трохи місця для соку. Через 12 годин під час процесу бродіння при кімнатній температурі капуста виділить достатньо соку.
Однак, якщо за перші 10-12 годин виділилося недостатньо соку, можна долити кип'яченої води кімнатної температури. Вона повинна повністю покрити поверхню капусти. Щоб прибрати неприємний запах від капусти, потрібно щодня "проколювати" овочі до дна банки.
Квашену капусту можна їсти на 3 добу, але цей період може трохи затягнутися, якщо температура повітря у приміщенні буде занадто низькою. Коли капуста готова (визначаємо на смак) ставимо банку у погріб або холодильник. Капуста без цукру зберігається довше - до 8 місяців.
Обов’язково підпишись на наш канал у
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.uа",
Також Знай.uа" писав,