Українську кухню неможливо уявити без вареників. Сьогодні в арсеналі українських господинь є безліч рецептів приготування — з вишнею, з полуницею, з лісовими ягодами, черешнею, яблуками, сиром. Серед несолодких наповнювачів найбільш поширеними є капуста, картопля, гриби й сало. Пропонуємо спробувати ще один особливий рецепт — вареники з черешнею.

Інгредієнти:

  • 2 склянки пшеничного борошна
  • 1 яйце
  • 0.5 склянки води
  • 2 склянки черешні
  • 0.5 склянки цукру
  • 0.5 ч. л солі

Вареники з черешнею, скріншот: YouTube
Вареники з черешнею, скріншот: YouTube

Черешню добре промити та видалити кісточки. Засипати цукром і відставити у бік. З борошна, яйця, води та солі замісити еластичне, пружне тісто. Накрити чистою серветкою і залишити на 30 хвилин. Сік злити в окремий посуд, прокип'ятити. Черешню посипати 2 ст. ложками борошна і перемішати. Робочу поверхню посипати борошном, викласти тісто і розкачати у тонкий пласт.

З тіста склянкою вирізати кружечки, на кожен з них викласти кілька ягід. Краї защипати, надаючи форму вареника. Вареники відварити у киплячій підсоленій воді 4-5 хвилин або поки не спливуть. Готові вареники вийняти шумівкою на блюдо та полити черешневим соком.

Вареники з черешнею, скріншот: YouTube
Вареники з черешнею, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, торт "Крем-брюле" без випікання підніме настрій кожному – готується просто, а виглядає приголомшливо. Домашній торт "Крем-брюле" з вишнею без випікання

Як повідомляв портал "Знай.uа", цю закуску зметуть зі стола вмить — апетитні рулетики з баклажанів з сиром та часником

Також Знай.uа" писав, пельмені в горщиках з грибами та сиром — як із простого набору продуктів зробити святкову страву. Зі звичайних пельменів виходить страва, гідна святкового застілля