Київське сухе варення має давню історію, що сягає корінням XIV століття. За однією версією, у 1797 році киян навчав готувати цей делікатес швейцарський кондитер, а за іншою, варення вже існувало у Києві і було відправлене на весілля литовського князя Ягайла.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяРодина Балабухів стала найвідомішими виробниками сухого варення, їх продукція потрапила до Європи і була високо оцінена. Готували київське сухе варення з різних фруктів: слив, абрикосів, яблук, груш, кизилу, шипшини, а пізніше додалися персики, нектарини та цедра цитрусових. Шеф-кухар Євген Клопотенко закликає українців відновити цю традицію і ділиться рецептом приготування автентичної страви.
Інгредієнти:
- 1 кг яблук
- 300 г цукру (+300 г для обвалювання яблук)
- 1 ч. л. кориці
- ½ ч. л. лимонної кислоти
Приготування:
- Помийте яблука та розріжте навпіл. Видаліть серцевину та наріжте на часточки однакової товщини.
- Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте 300 г цукру, корицю та лимонну кислоту. Застеліть деко пергаментом та викладіть яблука. Посипте їх цукровою сумішшю. Поставте в духовку на 30 хвилин. Дайте яблукам охолонути.
- Висипте 300 г цукру в миску та обваляйте в ньому охолоджені яблука.
- Викладіть яблука на деко, застелене пергаментом, та запікайте при температурі 60 градусів ще 12 годин, роблячи перерви за потреби. Якщо у вас є дегідратор, помістіть обвалені в цукрі яблука в один шар на 12 годин.
Завдяки цим простим крокам, ви зможете насолодитися традиційним київським сухим варенням, яке поверне вас у далеке минуле і дозволить відчути смак історії.
Нагадаємо, Відкрили банку, додали в суп і розсольник готовий: заготівля з огірків на зиму, рецепт консервації
Раніше ми розповідали, що Грошей немає на м'ясо – беріть баклажани: рецепт дуже смачних овочевих котлет
Також, Ідеальне американське печиво за рецептом Камали Харріс: у Трампа так не вийде