Хамон — це в'ялене м'ясо, частіше окіст. Хамон є іспанським національним делікатесом, сиров'яленим свиним окостом, смак якого дуже цінується. Однак, оскільки він досить великий, тому готувати його клопітно. У домашніх умовах краще взяти частину свинячої туші, а саме полядвицю, та зав'ялити її.

Сиру полядвицю рясно натирають з усіх сторін цукрово-сольовою сумішшю: 2 частини великої морської солі на 1 частину цукру. Далі м'ясо кладеться у велику посудину, накривається плоскою тарілкою і придавлюється гнітом. Тепер посудину з полядвицею ставимо в холодильник, де тримаємо її 3 доби, кожні 12 годин перевертаючи і зливаючи непотрібний сік.

Домашній хамон, скріншот: YouTube
Домашній хамон, скріншот: YouTube

Тепер готуємо суміш приправ, які мають бути у меленому вигляді. Обов'язково потрібно мелений лавровий лист, коріандр, чорний перець, часник. М'ясо, яке вилежалося у холодильнику, знову добре натираємо приготованою сумішшю приправ. Тоді щільно його обгортаємо у марлю і туго обв'язуємо мотузкою, роблячи петельку.

М'ясо вивішуємо для в'ялення. Ідеальне місце — це льох чи підвал, де сухо і не занадто жарко, а також затінено. Можна його також розмістити у затіненому закутку лоджії чи балкону. Якщо день видається спекотним — зняти і покласти у холодильник, а на ніч знову вивісити. Чим хамон сухіший — тим смачніший, тому їсти його радять після не менш, як двох тижнів в'ялення. Таким же чином можна в'ялити й інші частини свинини.

Популярні новини зараз
Українці отримають від ПФУ нові виплати, і це не пенсія: кому прийдуть додаткові гроші Пенсіонери отримають "бонус" у 500 гривень: чекати не довго ТЦК може відібрати важливий документ – українців попередили про чергову пастку Мобільний інтернет зник разом зі світлом: легкі способи залишатися на зв'язку навіть при тотальному блекауті
Показати ще

Домашній хамон, скріншот: YouTube
Домашній хамон, скріншот: YouTube

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, баунті, рафаелло, торти і не тільки – 7 простих рецептів, які не потребують випікання. Швидкі рецепти солодощів з натуральних інгредієнтів

Як повідомляв портал "Знай.ua", шоколадне печиво з мигдалем за декілька хвилин – так швидко випічку ви ще не готували. Такий десерт виходить фантастично смачним

Також "Знай.ua" писав, смачніше за люля-кебаб — циганський рецепт котлет без жодної крихти хліба. Котлети виходять надзвичайно соковитими та апетитними