Ольга Мартиновська - переможниця і суддя кулінарного проєкту “Мастер Шеф” поділилась простим рецептом рулету з полуницею.

Вам знадобиться на 4 порції:

Для тіста:

2 жовтки

Популярні новини зараз

Зеленський повернувся в оновлену лікарню в Борисполі та прозрів: "Як з кіно"

″Ще труси на голову одягни″: Надя Дорофєєва зазнала модного провалу, поєднавши непоєднуване

Копи припинили шукати зниклого 15-річного франківчанина - надії більше немає

На вулицях Львова розцвіла "квітка смерті" - страшно прекрасна

Показати ще

3 яйця

135 г цукру

4 білки

85 г цукру

85 г борошна

5 г вершкового масла

 

Для крему: 

125 г маскарпоне

250 мл вершків (30-35%)

65 г цукру

90 г полуничного пюре

300 г свіжої полуниці

 

Для глазурі:

полуничне варення

Готовий пиріг, скріншот відео
Готовий пиріг, скріншот відео



Хід приготування

3 яйця і трохи цукру збиваємо до виникнення піни. Після сформування білої густої піни обережно додаємо борошно. Ретельно перемішуємо.

Беремо білки, дрібка солі. Збивайте до виникнення піни, додаємо цукор - виходить меренга.

У тісто делікатно додаємо меренгу. Мішаємо по краю, завершуємо всередині.

У розігріту духовку на 175 г кладемо тісто. Викладіть його пергаментний папір, попередньо змащену вершковим маслом, на деко. 

Випікайте 5 хвилин.

Діставши, дайте коржу подихати. Можете покласти корж на вологий рушник - так тісто залишиться гнучким і не зламається, коли ви крутитимете рулет.

З 90 г робимо полуничне пюре (товчемо на товкачку або збиваєте блендером).

У маскарпоне виливаємо вершки, збиваємо. 

Додаємо 65 мл цукру.

Коли крем загустів, додавайте полуничне пюре.

Сховайте до холодильника, чим довше там стоятиме - тим краще.

Кришимо полуницю дрібними шматочками.

У рулету зрізаємо красиві краї, щоб вийшов ідеальний паралелепіпед.

Корж щедро змащуєте кремом. 

Зверху викладаємо шматочки полуниці.

Сформуйте рулет і покладіть у холодильник. Чим довше стоятиме - тим краще. 

Якщо маєте полуничне варення, розігрійте його і додайте води, щоб вийшов сироп. Змастіть цією рідиною рулет перед тим, як покласти його в холодильник.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, що абрикосове варення, приготоване на зиму за цим рецептом, стане і смачною прикрасою будь-якого чаювання, і чудовою начинкою для випічки.

Як повідомляв портал "Знай.ua", багато хто любить просту вуличну їжу, а королевою вуличної їжі є шаурма. Її можна досить просто та швидко приготувати в домашніх умовах.

Також "Знай.ua" писав, що голубці – улюблена страва багатьох українців, але побалувати себе ними виходить рідко, адже приготувати їх - справа непроста. Цей рецепт допоможе насолоджуватися ними щодня.