Ольга Мартиновська - переможниця і суддя кулінарного проєкту “Мастер Шеф” поділилась простим рецептом рулету з полуницею.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВам знадобиться на 4 порції:
Для тіста:
2 жовтки
3 яйця
135 г цукру
4 білки
85 г цукру
85 г борошна
5 г вершкового масла
Для крему:
125 г маскарпоне
250 мл вершків (30-35%)
65 г цукру
90 г полуничного пюре
300 г свіжої полуниці
Для глазурі:
полуничне варення
Хід приготування
3 яйця і трохи цукру збиваємо до виникнення піни. Після сформування білої густої піни обережно додаємо борошно. Ретельно перемішуємо.
Беремо білки, дрібка солі. Збивайте до виникнення піни, додаємо цукор - виходить меренга.
У тісто делікатно додаємо меренгу. Мішаємо по краю, завершуємо всередині.
У розігріту духовку на 175 г кладемо тісто. Викладіть його пергаментний папір, попередньо змащену вершковим маслом, на деко.
Випікайте 5 хвилин.
Діставши, дайте коржу подихати. Можете покласти корж на вологий рушник - так тісто залишиться гнучким і не зламається, коли ви крутитимете рулет.
З 90 г робимо полуничне пюре (товчемо на товкачку або збиваєте блендером).
У маскарпоне виливаємо вершки, збиваємо.
Додаємо 65 мл цукру.
Коли крем загустів, додавайте полуничне пюре.
Сховайте до холодильника, чим довше там стоятиме - тим краще.
Кришимо полуницю дрібними шматочками.
У рулету зрізаємо красиві краї, щоб вийшов ідеальний паралелепіпед.
Корж щедро змащуєте кремом.
Зверху викладаємо шматочки полуниці.
Сформуйте рулет і покладіть у холодильник. Чим довше стоятиме - тим краще.
Якщо маєте полуничне варення, розігрійте його і додайте води, щоб вийшов сироп. Змастіть цією рідиною рулет перед тим, як покласти його в холодильник.
Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше
Як повідомляв портал "Знай.ua", багато хто любить просту вуличну їжу, а королевою вуличної їжі є шаурма. Її можна досить просто та швидко приготувати в домашніх умовах.
Також "Знай.ua" писав, що голубці – улюблена страва багатьох українців, але побалувати себе ними виходить рідко, адже приготувати їх - справа непроста. Цей рецепт допоможе насолоджуватися ними щодня.