Як засолити
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Чудовими рецептами засолювання сала поділився
Спосіб №1
Найпростіший спосіб засолювання сала. Сало ріжемо на шматки розміром з кулак, заздалегідь чистимо часник з розрахунку 1 зубчик на 1 шматок сала. Цей часник ріжемо на круглячки. Знадобляться спеції - хмелі-сунелі, перець, мелене насіння кропу або будь-які інші на свій смак.
На дно емальованої каструлі насипаємо трохи приправ, перцю і часнику. Потім натираємо шматок сала сіллю над каструлею. Після цього укладаємо сало в каструлю шкірою вниз. Пересипаємо всі шматки спеціями і часником. Солі не потрібно шкодувати.
Сало трохи утрамбовуємо в посудині, накриваємо кришкою меншого діаметру або тарілкою, зверху ставимо невеликий гніт і тримаємо в теплому місці протягом 3-4 днів. Опісля загорнути в бавовняну тканину і покласти в холодильник.
Спосіб №2
Засолювання сала сухим способом. На 1 кг сала будуть потрібні 2-3 головки часнику, приправи (коріандр, червоний мелений перець, кмин, часник, базилік, паприка, лавровий лист, чебрець), сіль.
Сало ріжемо на шматки розміром 10х15 см, в них робимо глибокі надрізи через кожні 3-5 см (до самої шкірки). Шпигуємо сало часником, натираємо сумішшю приправ, обвалюють в солі і щільно укладаємо шарами в емальований посуд, щедро пересипаючи кожен шар сіллю. Поставимо тепер в прохолодне місце. Сало буде готове через 5 днів.
Спосіб №3
Засолювання сала мокрим способом. Засолювання сала в розсолі з цибулевим лушпинням – дуже старовинний спосіб. Сало найкраще брати з м'ясними прошарками, наприклад, груднину, оскільки таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса.
У сольовому розчині (з розрахунку 1 кг солі на 1 л води) кип'ятимо лушпиння цибулі і приправи. Потім зменшуємо вогонь, кладемо в розсіл сало, нарізане на шматочки розміром 10х15 см, і варимо 1,5-2 години.
Виймаємо шматочки, даємо трохи охолонути і натираємо сумішшю з товченого часнику, солі і приправ. Загортаємо в полотно і залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім ставимо в холодильник.
Спосіб №4
Сало за цим рецептом виходить схоже до копченого. На 2 літри води потрібно жменю цибулиння і 3 ст.ложки солі. Розсіл закип'ятити, процідити. Закласти в цей розсіл сало (приблизно 2 кг), кип'ятити 15 хвилин, потім зняти з вогню і залишити сало в розсолі на 8-12 годин.
Після закінчення цього часу сало вийняти з розсолу, рясно натерти часником, чорним перцем. Загорнути в пергаментний папір і потримати в холодильнику день-два. Таке сало довго зберігається в морозилці.
Спосіб №5
На 1-1, 5 кг груднини або сала потрібно 1 невелика головка часнику. Для розсолу: 1 л води, ½ склянки солі крупного помелу, 1 жменю цибулиння (з 5-7 цибулин), можна також дати 3 лаврових листки, 15 горошин чорного перцю.
Всі спеції разом з сіллю і цибулевим лушпинням покласти в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, покласти сало так, щоб воно було покрите розсолом, кип'ятити 10 хвилин. Каструлю зняти з вогню і залишити в розсолі на добу. Після того як розсіл охолоне, каструлю поставити в холодильник.
Потім сало вийняти з розсолу і дати йому полежати в тарілці 15 хвилин, щоб стік зайвий розсіл. Часник видавити через прес і покрити ним сало з усіх боків. Поставити сало в холодильник на добу. Потім перекласти в морозильну камеру.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо, як приготувати
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,