Як засолити сало в домашніх умовах, щоб воно вийшло смачним і тануло в роті? Пропонуємо п'ять найкращих рецептів серед яких ви точно оберете свій улюблений.

Читайте Знай в Google News!

Чудовими рецептами засолювання сала поділився сайт "Смачні рецепти".

Спосіб №1

Найпростіший спосіб засолювання сала. Сало ріжемо на шматки розміром з кулак, заздалегідь чистимо часник з розрахунку 1 зубчик на 1 шматок сала. Цей часник ріжемо на круглячки. Знадобляться спеції - хмелі-сунелі, перець, мелене насіння кропу або будь-які інші на свій смак.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

На дно емальованої каструлі насипаємо трохи приправ, перцю і часнику. Потім натираємо шматок сала сіллю над каструлею. Після цього укладаємо сало в каструлю шкірою вниз. Пересипаємо всі шматки спеціями і часником. Солі не потрібно шкодувати.

Сало трохи утрамбовуємо в посудині, накриваємо кришкою меншого діаметру або тарілкою, зверху ставимо невеликий гніт і тримаємо в теплому місці протягом 3-4 днів. Опісля загорнути в бавовняну тканину і покласти в холодильник.

Сало, фото: кадр з відео
Сало, фото: кадр з відео

Спосіб №2

Засолювання сала сухим способом. На 1 кг сала будуть потрібні 2-3 головки часнику, приправи (коріандр, червоний мелений перець, кмин, часник, базилік, паприка, лавровий лист, чебрець), сіль.

Сало ріжемо на шматки розміром 10х15 см, в них робимо глибокі надрізи через кожні 3-5 см (до самої шкірки). Шпигуємо сало часником, натираємо сумішшю приправ, обвалюють в солі і щільно укладаємо шарами в емальований посуд, щедро пересипаючи кожен шар сіллю. Поставимо тепер в прохолодне місце. Сало буде готове через 5 днів.

Спосіб №3

Засолювання сала мокрим способом. Засолювання сала в розсолі з цибулевим лушпинням – дуже старовинний спосіб. Сало найкраще брати з м'ясними прошарками, наприклад, груднину, оскільки таке легке приварювання є оптимальною обробкою для м'яса.

У сольовому розчині (з розрахунку 1 кг солі на 1 л води) кип'ятимо лушпиння цибулі і приправи. Потім зменшуємо вогонь, кладемо в розсіл сало, нарізане на шматочки розміром 10х15 см, і варимо 1,5-2 години.

Виймаємо шматочки, даємо трохи охолонути і натираємо сумішшю з товченого часнику, солі і приправ. Загортаємо в полотно і залишаємо на добу при кімнатній температурі, потім ставимо в холодильник.

Сало, скріншот відео
Сало, скріншот відео

Спосіб №4

Сало за цим рецептом виходить схоже до копченого. На 2 літри води потрібно жменю цибулиння і 3 ст.ложки солі. Розсіл закип'ятити, процідити. Закласти в цей розсіл сало (приблизно 2 кг), кип'ятити 15 хвилин, потім зняти з вогню і залишити сало в розсолі на 8-12 годин.

Після закінчення цього часу сало вийняти з розсолу, рясно натерти часником, чорним перцем. Загорнути в пергаментний папір і потримати в холодильнику день-два. Таке сало довго зберігається в морозилці.

Спосіб №5

На 1-1, 5 кг груднини або сала потрібно 1 невелика головка часнику. Для розсолу: 1 л води, ½ склянки солі крупного помелу, 1 жменю цибулиння (з 5-7 цибулин), можна також дати 3 лаврових листки, 15 горошин чорного перцю.

Всі спеції разом з сіллю і цибулевим лушпинням покласти в каструлю і залити водою. Довести до кипіння, покласти сало так, щоб воно було покрите розсолом, кип'ятити 10 хвилин. Каструлю зняти з вогню і залишити в розсолі на добу. Після того як розсіл охолоне, каструлю поставити в холодильник.

Потім сало вийняти з розсолу і дати йому полежати в тарілці 15 хвилин, щоб стік зайвий розсіл. Часник видавити через прес і покрити ним сало з усіх боків. Поставити сало в холодильник на добу. Потім перекласти в морозильну камеру.

Сало гарячого засолу в цибулинні
Сало гарячого засолу в цибулинні

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, як приготувати справжній зелений борщ на м'ясному бульйоні з яйцями та щавлем: справжня українська страва на вашому столі

Як повідомляв портал "Знай.ua", що приготувати з буряка і чим він корисний: не тільки борщ і шуба. Червоний буряк містить безліч органічних кислот, мінеральних солей, вітамінів, фолієву кислоту і бетаїн.

Також "Знай.ua" писав, як правильно варити гречку, щоб вона не висихала і не злипалася: прості лайфхаки для господинь