Приготування буряку є процесом довготривалим. На щастя, існують декілька способів пришвидшити його варіння. Проте, передусім слід пам'ятати, що що перед тим, як варити буряк, овоч не можна чистити.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяДля варіння цього овоча на салати чи інші страви краще обирати невеликі бурячки, які мають тонку шкірку, без гнилі та пошкоджень.
Як швидко зварити буряк у каструлі
Зазвичай усі варять буряк наступним чином: ставлять його в холодну воду, збільшують вогонь, а після закипання зменшують й не чіпають овоч протягом усього процесу приготування. Проте для цього вам знадобиться близько двох годин.
Тому для пришвидшення процесу, дотримуйтеся наступної інструкції. Ретельно помитий буряк опустіть у каструлю з кип'ятком. Додайте туди олію та варіть на великому вогні. Через пів години опустіть овоч у холодну воду на 10 хв. Таким чином через різкий температурний перепад, буряк швидко дійде до готовності.
Як швидко зварити буряк в мультиварці
Буряк наступним способом ви зможете відварити за 50-60 хв. Для цього увімкніть на мультиварці режим Варка на пару або Тушкування. Добре вимитий овоч покладіть на спеціальну решітку в мультиварці. На дно чаші налийте трішки води та закрийте мультиварку, встановіть режим пароварки й залиште буряк на 40 хвилин.
Як швидко зварити буряк у духовці та мікрохвильовці
У духовці цей овоч можна приготувати за 25-30 хв. Помитий буряк змастіть олією, обгорніть його фольгою та покладіть на деко. Запікати потрібно приблизно пів години при температурі 190 °С.
Та все ж найшвидшим є приготування буряка у мікрохвильовці. Але тут є обов'язкова умова - електроприлад повинен мати потужність 1000 В. У цьому випадку овоч вдасться приготувати лише за 10 хвилин.
Для цього помитий буряк покладіть у тарілку, на дно якої налийте 2-3 ст.л води, а овоч накрийте кришкою для мікрохвильовки. Кришку також можна замінити поліетиленовим мішком, який потрібно зав'язати. Буряк буде готовим через 10 хвилин.
Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів
Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти
Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль