Приготування буряку є процесом довготривалим. На щастя, існують декілька способів пришвидшити його варіння. Проте, передусім слід пам'ятати, що що перед тим, як варити буряк, овоч не можна чистити.

Для варіння цього овоча на салати чи інші страви краще обирати невеликі бурячки, які мають тонку шкірку, без гнилі та пошкоджень.

Як швидко зварити буряк у каструлі

Зазвичай усі варять буряк наступним чином: ставлять його в холодну воду, збільшують вогонь, а після закипання зменшують й не чіпають овоч протягом усього процесу приготування. Проте для цього вам знадобиться близько двох годин.

Тому для пришвидшення процесу, дотримуйтеся наступної інструкції. Ретельно помитий буряк опустіть у каструлю з кип'ятком. Додайте туди олію та варіть на великому вогні. Через пів години опустіть овоч у холодну воду на 10 хв. Таким чином через різкий температурний перепад, буряк швидко дійде до готовності.

Приготування буряка, скріншот з відео
Приготування буряка, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як швидко зварити буряк в мультиварці

Буряк наступним способом ви зможете відварити за 50-60 хв. Для цього увімкніть на мультиварці режим Варка на пару або Тушкування. Добре вимитий овоч покладіть на спеціальну решітку в мультиварці. На дно чаші налийте трішки води та закрийте мультиварку, встановіть режим пароварки й залиште буряк на 40 хвилин.

Як швидко зварити буряк у духовці та мікрохвильовці

У духовці цей овоч можна приготувати за 25-30 хв. Помитий буряк змастіть олією, обгорніть його фольгою та покладіть на деко. Запікати потрібно приблизно пів години при температурі 190 °С.

Буряк, скріншот: YouTube
Буряк, скріншот: YouTube

Та все ж найшвидшим є приготування буряка у мікрохвильовці. Але тут є обов'язкова умова - електроприлад повинен мати потужність 1000 В. У цьому випадку овоч вдасться приготувати лише за 10 хвилин.

Для цього помитий буряк покладіть у тарілку, на дно якої налийте 2-3 ст.л води, а овоч накрийте кришкою для мікрохвильовки. Кришку також можна замінити поліетиленовим мішком, який потрібно зав'язати. Буряк буде готовим через 10 хвилин.

Приготування буряка, скріншот з відео
Приготування буряка, скріншот з відео

Нагадаємо, соковиті котлети з 2-х основних інгредієнтів: рецепт, який здивує навіть досвідчених кухарів

Як повідомляв "Знай.ua", ось чому макарони виходять несмачними: 3 секрети приготування ідеальної пасти

Також "Знай.ua" писав, смачний рулет на десерт за пів години: найпростіші продукти й мінімум зусиль