Вино з чорноплідної горобини користується особливою популярністю, оскільки цей напій відрізняється красивим кольором, прекрасним смаком і тривалим терміном зберігання. 

Читайте Знай в Google News!

Вино з чорноплідної смородини, скріншот: YouTube
Вино з чорноплідної смородини, скріншот: YouTube

Приготування вина з чорноплідної горобини:

Спершу приготуйте винну закваску. Для цього візьміть малину, суницю, або й одразу обидва види ягід. Якщо сезон їх дозрівання вже пройшов, можна використати плоди шипшини. Зберіть ягоди і, не миючи їх, помістіть в банку. Якщо ви промиєте шипшину, то видалите разом з водою всі природні дріжджі, які необхідні для бродіння. 

Тепер додайте 2 ст. ложки цукру, влийте ½ літра прохолодної води, обв'яжіть шийку банки марлею, складеної в кілька шарів, дайте настоятися 3 дні. Масу потрібно час від часу розмішувати. Через 3 дні винна закваска почне активно бродити. Відповідно, її можна використовувати для приготування алкогольного напою.

Чорну горобину (3 кг немитих ягід) подрібніть за допомогою кухонного комбайна. Суміш перелийте у велику місткість, додайте винну закваску, воду та цукровий пісок. Рідини також має бути 3 літри. Її краще відфільтрувати або настояти. 

Популярні новини зараз

62-річна мама Дана Балана влаштувала "битву купальників" з Тіною Кароль: хто на вашу №1?

У Львові раптово помер легендарний лікар, який врятував тисячі життів

Кернеса екстрено відправили в німецьку клініку до отруєного Навального - чекає складна операція

74-річний чоловік все життя живе в "залізній легені" - закінчив університет і одружився, не виходячи з " коробки"

Показати ще

Вино з чорноплідної смородини, скріншот: YouTube
Вино з чорноплідної смородини, скріншот: YouTube

Тепер відміряйте 2 кг цукру, з невеликою кількістю води приготуйте цукровий сироп. Коли він охолоне, перелийте його у посуд з ягодами та перев'яжіть щільним шаром марлі. Для активного бродіння дайте настоятися протягом 8 днів. За цей час кілька разів розмішайте, щоб прибрати ягідну кірку, яка формується на поверхні і перешкоджає надходженню кисню. 

Через 8 днів сусло необхідно відфільтрувати. Для цього його можна процідити вручну або застосувати соковидавлювач. Відціджене сусло перелийте в бутель та прилаштуйте гідрозасувку. Перенесіть його в затемнене і прохолодне приміщення. Тихе бродіння почнеться вже через два дні. Час від часу місткість з суслом потрібно струшувати. Припиниться бродіння через 40 днів.

Напій можна розлити по пляшках і поставити на зберігання. У пляшках воно повинно зберігатися протягом двох-трьох місяців. Тільки після цього його можна буде вживати.

View this post on Instagram

Вино из черноплодной рябины Вино из черноплодной рябины пользуется особой популярностью. Оно отличается красивым цветом, прекрасным вкусом и длительным сроком хранения. Приготовление: Первым делом нужно сделать винную закваску. Для этого возьмите малину или землянику. Можно взять оба вида ягод. Если сезон их созревания уже прошел, в качестве винных дрожжей используйте плоды шиповника. Соберите ягоды и поместите в банку (мыть не нужно). Если вы промоете их, то удалите вместе с водой все естественные дрожжи, которые так необходимы для брожения.  Добавьте 2 ст. ложки сахарка, влейте ½ литра прохладной воды, обвяжите горлышко марлей, сложенной в несколько слоев, дайте настояться 3 дня. Массу нужно время от времени размешивать. Спустя 3 дня винная закваска будет активно бродить. Ее можно использовать для приготовления алкогольного напитка. 3 кг черноплодки измельчите при помощи кухонного комбайна (ее также не нужно мыть). Смесь перелейте в ведро, добавьте винную закваску. Добавьте водичку и сахарный песок. Жидкости также должно быть 3 литра. Ее лучше отфильтровать или настоять.  Отмеряйте 2 кг сахарка, с небольшим количеством воды приготовьте сахарный сироп. Как только он остынет, перелейте его в ведро с черноплодкой. Ведро перевяжите плотным слоем марли, для активного брожения дайте настояться в течение 8 дней. За это время сусло несколько раз размешайте. Это необходимо для того, чтобы убрать ягодную корку, которая формируется на поверхности и препятствует поступлению кислорода.  Основная работа наступает через 8 дней. В это время сусло необходимо отфильтровать. Можно процедить вручную или применить соковыжималку. Отцеженное сусло перелейте в бутыль, устройте гидрозатвор. Перенесите в затемненное и прохладное помещение. Тихое брожение начнется уже через два дня. Время от времени емкость с суслом нужно встряхивать. Прекратится брожение через 40 дней. Напиток можно разлить по бутылкам и убрать на хранение. В бутылках оно должно храниться на протяжении двух-трех месяцев. Только после этого его можно будет употреблять. Будьте здоровы! . Ставь ❤️ и подписывайся на @zakatki_zakrutki ✍️✍️✍️

A post shared by Заготовки|Рецепты|Консервация (@zakatki_zakrutki) on

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, ікра з опеньків та моркви на зиму: простий рецепт ситної та смачної консервації

Як повідомляв портал "Знай.uа", варення з ревеню та апельсина - незвичайний рецепт ароматного смаколика на зиму. Ароматне варення з приємними цитрусовими нотками свіжості

Також "Знай.uа" писав, риба в томатному соусі - універсальний рецепт апетитних домашніх консервів. Цим способом можна приготувати апетитні домашні консерви з декількох видів риби