Для того щоб приготувати домашню тушонку з волокнистим м'ясом, при відсутності зайвих спецій, що перебивають смак, знадобиться півтора кілограма індички або курки. Також 150 мілілітрів води, сіль, чорний перець горошком і лавровий лист. Ще можна за бажанням додати часник.

Читайте Знай в Google News!

М'ясо слід нарізати побільше, щоб були квадратні шматочки 5 на 5 сантиметрів. Воно обсмажується на добре розігрітій сковороді, в один шар, з усіх боків до рум'яного кольору. До речi, кістки викидати не варто.

Перша готова порція м'яса перекладається у велику каструлю і обсмажується наступна. Кістки викладаються в ту ж ємність для додаткового збагатження смаку тушонки. Обсмажене м'ясо варто посолити, але не перестаратися, адже можна досолити в кінці.

Популярні новини зараз
Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

На сковороду, в якій знаходилася курка або індичка, наливається 150 мілілітрів гарячої води. На кілограм йде 100 мл. Вона прогрівається і з жиром, що залишився відправляється в каструлю з тушонкою. При цьому важливо врахувати, що рідина не повинна покривати повністю м'ясо.

Майбутня тушонка доводиться до кипіння і вариться під кришкою на середньому вогні протягом 1,5 години. В цей час можна промити і простерилізувати банки і кришки. У кожну готову 500мл банку покладіть невеликий лавровий лист і три горошини чорного перцю.

Потім потрібно спробувати готову юшку і досолити, якщо буде потрібно. Після чого, проварити тушонку ще 10 хвилин. Готове кипляче блюдо заливається в банки і відразу ж закривається кришкою. Згодом судини слід перевернути догори дном, накрити рушником і залишити на столі до повного охолодження.

Рекомендують зберігати тушонку в холодильнику протягом не більше 1 року, а після розтину банки — з'їсти за три дні.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, картопляний рулет з грибами і куркою: майже ресторанне блюдо з абсолютно звичайних продуктів.

Як повідомляв "Знай.ua", і випив, і закусив: рецепт апельсинових цукерок для любителів гострих відчуттів.

Знай.ua писав, хрусткі огірки в томаті на зиму: оригінальний спосіб консервування.