Спеції – продукт, який підкреслює смак головних інгредієнтів та робить страву смачнішою та пізнаваною.

Є маса спецій, але їх варто правильно поєднувати, щоб досягти пікантного та бажаного смаку.

У кожної господині є свої універсальні спеції, які вона використовує майже всюди. Однією з таких спецій є чорний перець. Він вважається найпопулярнішою спецією у світі та підходить майже до кожної страви. Також до універсальних спецій відносять куркуму, мускатний горіх, кориця та білий перець.

Спеції. Фото: скрін youtube
Спеції. Фото: скрін youtube

Вони досить самостійні й навіть дрібка кориці може додати нових відтінків до страви. Спеції краще купувати на вагу, при цьому звертати увагу на запах. Він повинен бути насиченим, адже це говорить про їхню свіжість.

Популярні новини зараз
Стосується всіх споживачів: "Київводоканал" дав час до 30 квітня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

До м’яса краще взяти перець, розмарин, орегано, часник. Вони досить легко поєднуються з м’ясними стравами та розкривають його смак найкраще. Чебрець також пасує до м’яса, зокрема до яловичини. В м’ясний бульйон найкраще підійде за смаком цибуля, кріп та петрушка.

Зелень, фото tsn
Зелень, фото tsn

Тоді бульйон буде насичений та смачний.

Риба не вибагливий продукт, але щоб розкрити її смак повноцінно треба знати, які спеції додаються. До червоної риби пасує фенхель, розмарин, паприка та базилік. А от біла риба гарно смакує з анісом, мелісою, шавлією. Річкова риба поєднується найкращим чином з часником та карі.

Маринований часник, фото 1000.menu
Маринований часник, фото 1000.menu

При приправленні спеціями страв, найголовніше не переборщити та кидати їх в міру. Справа в тому, що спеції можуть як підкреслити смак продукту, так і забити його зовсім. Варто пам’ятати, що головна задача спецій розкрити повний смак та трохи відтінити його.

Нагадаємо, портал Знай інформував, про сльози та печіння можна забути: способи, завдяки яким ви не плакатимете під час нарізання цибулі

Раніше на порталі Знай повідомлялося, що не варто додавати в шарлотку: популярні інгредієнти, які лише зіпсують страву

Також, наш портал інформував, ніколи не заморожуйте ці овочі, горіхи та кисломолочні продукти: з наслідками ви не захочете зіткнутися