Спеції – продукт, який підкреслює смак головних інгредієнтів та робить страву смачнішою та пізнаваною.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЄ маса спецій, але їх варто правильно поєднувати, щоб досягти пікантного та бажаного смаку.
У кожної господині є свої універсальні спеції, які вона використовує майже всюди. Однією з таких спецій є чорний перець. Він вважається найпопулярнішою спецією у світі та підходить майже до кожної страви. Також до універсальних спецій відносять куркуму, мускатний горіх, кориця та білий перець.
Вони досить самостійні й навіть дрібка кориці може додати нових відтінків до страви. Спеції краще купувати на вагу, при цьому звертати увагу на запах. Він повинен бути насиченим, адже це говорить про їхню свіжість.
До м’яса краще взяти перець, розмарин, орегано, часник. Вони досить легко поєднуються з м’ясними стравами та розкривають його смак найкраще. Чебрець також пасує до м’яса, зокрема до яловичини. В м’ясний бульйон найкраще підійде за смаком цибуля, кріп та петрушка.
Тоді бульйон буде насичений та смачний.
Риба не вибагливий продукт, але щоб розкрити її смак повноцінно треба знати, які спеції додаються. До червоної риби пасує фенхель, розмарин, паприка та базилік. А от біла риба гарно смакує з анісом, мелісою, шавлією. Річкова риба поєднується найкращим чином з часником та карі.
При приправленні спеціями страв, найголовніше не переборщити та кидати їх в міру. Справа в тому, що спеції можуть як підкреслити смак продукту, так і забити його зовсім. Варто пам’ятати, що головна задача спецій розкрити повний смак та трохи відтінити його.
Нагадаємо, портал Знай інформував, про сльози та печіння можна забути: способи, завдяки яким ви не плакатимете під час нарізання цибулі
Раніше на порталі Знай повідомлялося, що не варто додавати в шарлотку: популярні інгредієнти, які лише зіпсують страву
Також, наш портал інформував, ніколи не заморожуйте ці овочі, горіхи та кисломолочні продукти: з наслідками ви не захочете зіткнутися