Взимку такий напій точно буде актуальним, адже незважаючи на свій градус, він приємно освіжає і в той же час розслаблює.

М'ятний лікер ідеально передає аромат та свіжість цієї рослини. Рецепт підказали на порталі "stravy".

Кулінарів попереджають, що в процесі витримки лікер може трохи потемніти або змінити колір із зеленого на коричневий. Однак, це нормально і не впливає на смак.

М'ята, скріншот з відео
М'ята, скріншот з відео

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Діставайте велосипеди: перевізники готуються підняти ціни на проїзд відразу на третину Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще
  • М'ята - 40-50 г
  • Якісна горілка або 40-45% розведений етиловий спирт - 1 літр.
  • Цукор – 350 г (щоб напій вийшов м'якшим, краще замінити на 200 г меду)
  • Вода - 250 мл

Як приготувати:

Листя м’яти добре промиваємо, кладемо в ємність, у якій лікер буде настоюватися. Заливаємо горілкою і герметично закриваємо.

Настоювати 2 тижні у темному місці при кімнатній температурі, кожні кілька днів струшувати. Залежно від м'яти рідина стане зеленою або світло-коричневою. Фільтруємо рідину крізь марлю, листя віджимаємо і можемо сміливо викидати – вони нам більше не потрібні.

Готуємо сироп. У каструлі змішуємо воду і цукор, доводимо до кипіння і варимо кілька хвилин, знімаємо піну (якщо використовуєте мед – не кип'ятимо і постійно помішуємо до розчинення меду). Охолоджуємо до кімнатної температури. Змішуємо м'ятну настойку з сиропом, розливаємо в пляшки і щільно укупорюємо.

Витримуємо лікер у холодильнику ще місяць. При появі осаду – фільтруємо через кілька шарів марлі чи вату.

Нагадаємо, "лазанья" з кабачків та фаршу: рецепт смачної та соковитої страви

Раніше ми писали про те, що смачніше м'ясних: рецепт котлет з курячої печінки

Як повідомляв Знай.ua, ліниві біляші: рецепт смачної м'ясної страви з фаршу