Наші читачі чудово знають, що коли нам трапляється дуже цікавий рецепт рідної української кухні, ми обов'язково їм поділимося. Дуже велике здивування може викликати той факт, що при засолюванні сала необхідно трохи додати саме солодкий продукт – цукор.

Цього разу ми з вами дізнаємося, що дає застосування цукру, і як цей продукт вплине на смак сала.

Про це розповів один із українських шефів, який постійно ділиться свіжими способами приготування смачних страв у соціальних мережах.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Не треба думати, що цукор додають у сало лише дуже "дивні" люди. Тут можна виявитися неправим.

Популярні новини зараз
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень В Україні 60-річні більше не зможуть вийти на пенсію: коли та як зміняться вимоги до стажу
Показати ще

Саме цукор робить готову закуску м'якою, ніжною і такою, що тане в роті. Так, і сам цукор відчуватися точно не буде, він, навпаки, підкреслить смак сала, зробивши його оригінальнішим.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Пропорції

Дуже важливо дотримуватись пропорцій. На кілограм сала беруть 100-150 г цукру. Спочатку сало нарізають на порційні шматки, а потім посипають цукром.

Ціни на сало, скріншот: YouTube
Ціни на сало, скріншот: YouTube

Підцукроване сало прибираємо в пакет і залишаємо в холодильнику на ніч. Після цього сало потрібно добре вимити, вилучивши залишки вологи. І тільки потім приступати до засолювання.

Також цукор можна додавати і до маринаду для сала. Він допомагає зробити навіть найтвердіше сало м'яким та ніжним.

Нагадаємо, швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.

Раніше повідомлялося, рецепт ароматної картоплі по-сільськи для мікрохвильової печі: головне - правильно нарізати.

Також, щоб каша була смачною і суп не розчарував: як вибрати найстиглий гарбуз – перевірені методи.