Наші читачі чудово знають, що коли нам трапляється дуже цікавий рецепт рідної української кухні, ми обов'язково їм поділимося. Дуже велике здивування може викликати той факт, що при засолюванні сала необхідно трохи додати саме солодкий продукт – цукор.

Цього разу ми з вами дізнаємося, що дає застосування цукру, і як цей продукт вплине на смак сала.

Про це розповів один із українських шефів, який постійно ділиться свіжими способами приготування смачних страв у соціальних мережах.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Не треба думати, що цукор додають у сало лише дуже "дивні" люди. Тут можна виявитися неправим.

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще

Саме цукор робить готову закуску м'якою, ніжною і такою, що тане в роті. Так, і сам цукор відчуватися точно не буде, він, навпаки, підкреслить смак сала, зробивши його оригінальнішим.

Солоне сало, скріншот: YouTube
Солоне сало, скріншот: YouTube

Пропорції

Дуже важливо дотримуватись пропорцій. На кілограм сала беруть 100-150 г цукру. Спочатку сало нарізають на порційні шматки, а потім посипають цукром.

Ціни на сало, скріншот: YouTube
Ціни на сало, скріншот: YouTube

Підцукроване сало прибираємо в пакет і залишаємо в холодильнику на ніч. Після цього сало потрібно добре вимити, вилучивши залишки вологи. І тільки потім приступати до засолювання.

Також цукор можна додавати і до маринаду для сала. Він допомагає зробити навіть найтвердіше сало м'яким та ніжним.

Нагадаємо, швидко, просто та смачно: маринована капуста з болгарським перцем.

Раніше повідомлялося, рецепт ароматної картоплі по-сільськи для мікрохвильової печі: головне - правильно нарізати.

Також, щоб каша була смачною і суп не розчарував: як вибрати найстиглий гарбуз – перевірені методи.