Перед приготуванням яких би то не було перших страв чи каш слід обов'язково замочувати крупи, злакові і бобові.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЧитайте Знай в Google News!
Такі корисні поради дає телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".
Фахівці стверджують, що завдяки такому нехитрому способу ми не лише позбудемося забруднень, а й принесемо неймовірну користь організму. Зокрема, замочування допомагає зменшити вміст фітинової кислоти. Її надлишок може знижувати якість всмоктування мікроелементів.
У результаті після попереднього замочування крупи потребують меншого часу варіння і дають менше глікемічне навантаження.
Наприклад, гречку після замочування буде достатньо довести до кипіння. Крім того, замочуючи, а потім зливаючи воду, ми знижуємо концентрацію можливих забруднень. Небезпеку для здоров'я також становлять часто невидимі для ока цвілі, що містять мікотоксини.
Обов'язково підпишись на наш канал в
Нагадаємо,
Як повідомляв портал "Знай.ua",
Також "Знай.ua" писав,