Перед приготуванням яких би то не було перших страв чи каш слід обов'язково замочувати крупи, злакові і бобові.

Читайте Знай в Google News!

Такі корисні поради дає телеграм-канал "Доктор Бергман. Тисяча способів дожити до 100 років".

Фахівці стверджують, що завдяки такому нехитрому способу ми не лише позбудемося забруднень, а й принесемо неймовірну користь організму. Зокрема, замочування допомагає зменшити вміст фітинової кислоти. Її надлишок може знижувати якість всмоктування мікроелементів.

крупи,скріншот з відео
крупи,скріншот з відео

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

У результаті після попереднього замочування крупи потребують меншого часу варіння і дають менше глікемічне навантаження.

Наприклад, гречку після замочування буде достатньо довести до кипіння. Крім того, замочуючи, а потім зливаючи воду, ми знижуємо концентрацію можливих забруднень. Небезпеку для здоров'я також становлять часто невидимі для ока цвілі, що містять мікотоксини.

гречка, фото Pxhere
гречка, фото Pxhere

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, зігріваючі напої осені: готуємо глінтвейн, грог, гарячий шоколад і пунш

Як повідомляв портал "Знай.ua", сир, смородина і нічого зайвого: найшвидший пиріг з ягодами. Сирно-смородиновий пиріг виглядає дуже апетитно, а його смак незабутній. Смородину можна замінити на будь-які інші ягоди.

Також "Знай.ua" писав, ковбаса з картоплі: економний варіант, коли немає грошей на м'ясо. Як приготувати домашню картопляну ковбасу зі шкварками і домашню картопляну ковбасу з додаванням манки і грибів