Для наших читачів є чудовий рецепт, який допоможе корисно використати осінній урожай капусти. На цей раз ми дізнаємося разом, як зробити пишні капустяні котлети.

Якщо ви фанатієте від рагу, тоді ці котлети можуть поповнити список ваших улюблених страв.

Про цей рецепт розповів один із українських шефів, який часто ділиться цікавими способами приготування цікавих страв у соціальних мережах.

Капустяні котлети, скріншот: YouTube
Капустяні котлети, скріншот: YouTube

Що нам потрібно із продуктів:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 29 квітня-5 травня для всіх знаків Зодіаку: дежавю Раків, небезпечні зв'язки Стрілеців і клопіт Дів "Тварі ви, ви не люди": обленерго довело пенсіонера до смерті через вимогу стояти в чергах Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися
Показати ще

• Капуста білокачанна – 500 г
• Крупа манна – 1/2 склянки
• Цибуля ріпчаста – 1 шт.
• Майонез пісний – 3 ст. л.
• Часник – 1-2 зуб.
• Соус томатний (домашній або покупний) – за смаком
• Сіль – за смаком
• Приправа "хмелі-сунелі" – за смаком

Спосіб приготування

Почнемо з того, що заллємо манну крупу водою (приблизно половиною склянки), вона має розбухнути. Наступним етапом буде капуста – її ми натрімо на великій тертці.

Капустяні котлети, скріншот: YouTube
Капустяні котлети, скріншот: YouTube

Цибулю почистимо і дрібно нашаткуємо її ножем. Усі підготовчі операції здійснено. Почнемо формувати котлетне тісто. У ємність із натертою капустою викладемо дрібно порубану цибулю, розбухлу у воді манку, кілька ложок томатного соусу.

Капустяні котлети, скріншот: YouTube
Капустяні котлети, скріншот: YouTube

Приправу "хмелі-сунелі", як і томатний соус, додаємо до смаку. Також до смаку додамо і сіль. Натиснути часник за допомогою часникудавки. Не забудемо про майонез (оскільки в складі інгредієнтів відсутні яйця, то він буде використаний як скріплюючий елемент).

Всі компоненти добре перемішаємо ложкою. Тісто має ліпитись. Якщо воно трохи рідкувате, слід додати пару ложок борошна.

Почекаємо, поки нагріється сковорода, в яку, зрозуміло, ви заздалегідь налили достатню для смаження кількість олії.

Капустяні котлети, скріншот: YouTube
Капустяні котлети, скріншот: YouTube

Зліплені котлетки викладемо на сковороду. На плиті виставимо найменший рівень вогню. Залишилося тільки почекати, поки всі котлети підсмажаться і можна братися за дегустацію.

Нагадаємо, з цим рецептом грузді та рижики вийдуть у всіх: консервуйте гриби так і не пошкодуєте.

Раніше повідомлялося, тертий пиріг із грушею та халвою для тих, кого "накрила" осіння печаль: простий рецепт на вагу золота.

Також, курка з броколі під сиром: готуємо легку і корисну вечерю, яка не нашкодить фігурі .